Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi?

Corona virüs ve Ramazan Bayramı nedeniyle emekli maaşları erken ödendi. Hükümetin maaşları erken ödemesiyle birlikte işsizlik ödeneği alanlar için de ramazan öncesi işsizlik maaşı beklentisi oluştu. Peki, İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? İşsizli maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte işsizlik maaşı ödemeleri hakkında merak edilenler...

İşsizlik maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi?

Hükümet Ramazan Bayramı öncesi emekli maaşlarını ödemeye başladı. Devlet, daha önce Emekli ikramiyelerini de corona virüs nedeniyle erkene çekmiş, ramazan başlamadan hesaplara yatırmıştı. İşsizlik ödeneği alanlardada ramazan öncesi işsizlik maaşı beklentisi oluştu. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala pek çok kişi, İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? İşsizli maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak? sorularını araştırıyor. İşte İşsizli

İŞSİZLİK MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ay yapılacak ödemelerle ilgili "Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs'tan başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı şekilde işsizlik ödemelerini de öne çektik" açıklamalarını yapmıştı.

İŞSİZLİK MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?

İşsizlik maaşları her ayın 5'inde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. İşsizlik maaşları PTT şubelerinden alınıyor. Haziran'ın 5'in de yatırılacak işsizlik maaşlarının bayram öncesi yatırılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan son açıklamada hali hazırda bu ücretten yararlanan veya almaya hak kazanan vatandaşlarımızın ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilirebileceğini aynı zamanda https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebileceğini duyurmuştu.