Gazete Vatan Logo

‘İntihar ettiğine inanmıyoruz’

Evinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur’un, ön otopsi raporunda, gaz zehirlenmesinden öldüğün belirtildi. Arkadaşları ısrarla “İntihar olamaz” diyor

Manyetik alan konusunda uzman mühendis Erdem Uğur, üç gün önce iş arkadaşlarına mesaj gönderip rahatsız olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi. Durumunu öğrenmek için Uğur’un Çankaya Cebeci Mahallesi’ndeki evine gelen arkadaşları ses gelmeyince durumu polise bildirdi. Polisler, Uğur’un dairesine girdiğinde ’Dikkat gaz açık’ yazılı bir uyarı notuyla karşılaştı. Uğur, yanında mutfak tüpü, tüpün hortumu da yatağın içindeyken ölü halde buldu.

Tüpü iki gün önce almış

Polis, Uğur’un yanında bulunan mutfak tüpünü 2 gün önce telefonla sipariş ettiğini belirledi, dosyaya ‘İntihar’ notu düşülürken, tüm olasılıkları araştırmak için Uğur’un cep telefonu kayıtlarını da incelemeye aldı. Uğur’un ölümüyle ilgili ön raporda alkol ve uyuşturucu almadığı belirlenen mühendisin vücudunda darp izine rastlanmadığı, “Gaz zehirlenmesinden öldüğü saptanmıştır” denildi.

Uğur için dün Bayraklı Manavkuyu Camii’nde öğle namazıın ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, mühendisin yakınları, iş ve okul arkadaşları katıldı.

Haberin Devamı

‘Ev alma planı vardı’

Uğur’un arkadaşları intihar etmesi için bir nedeni olmadığını söyledi. Uğur’un mezun olduğu 9 Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden arkadaşı Recep Ölmez şöyle dedi:?Arkadaşımın ölümü çok şüpheli bir durum. Ev alma planları vardı. İstanbul’daki bir arkadaşına 2 gün önce mesaj atmış ve bir araya gelme planları yapmıştı. İntihar ettiğine kimse inanmıyor. En ufak bir emare yok. Pozitif bir insan. Bir sorun yaşarsa mücadele edirdi.”