Gazete Vatan Logo

İnternetten GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Prim Borcu Sorgulama

SGK, GSS borç sorgulama ve Bağkurprim borcu sorgulama işlemleri için hizmet bağlantıları açmıştır. GSS borç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilir, siz de GSS ve Bağkur borç sorgulama yapabilirsiniz.

İnternetten GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Prim Borcu Sorgulama

GSS, SGK tarafından sunulan sigorta hizmetlerinden yararlanan kişilerin sağlık konusundasağladığıavantajları, sigortasız olan kişilere sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir sigorta türüdür. Bu bakımdan ilgili sigorta güvencesinden mahrum kalan ve başka bir aile bireyi üzerinden de bu sigortayı almak için gerekli kriterleri taşımayan kişiler GSS’ye dahil edilmektedir. Bu konuda kişilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmadan sistem tarafından otomatik olarak GSS kapsamına alınmaktadır. Bu nedenle de kişilerin GSS borçlarını ve işlemlerini takip etmesi gerekir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS borç sorgulama yapılarak bu konudaki tüm ihtiyaçların giderilmesionline olarak mümkün olduğu gibi Genel Sağlık Sigortası sorgulamakapsamında yapılacak olan tüm işlemler ücretsiz olarak devlet tarafından sunulmuştur. Bunedenle vatandaşlarkolay bir şekilde GSS durumunu görüntülemesi içinGSS borç sorgulama yapması yeterli olacaktır.GSS borç sorgulama yapıldığında ilgili tüm detayların alınması mümkündür. Sistem tarafından borç sorgulama sonucunda çıkartılan sonuçlarda kişilerin ne kadar borcu olduğundan kaç gün GSS’li olarak sağlık hizmetlerinden yararlanıldığına kadar detaylar ekranda yer almaktadır. BöyleceGSS borç sorgulama ile sadece borç konusunda değil, tüm GSS konularında bilgi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Bağkur Borcu Sorgulama

Bağkur da GSS gibi kişilerin takip ederek prim ödemelerini yapması gerektiren bir sigorta türüdür. Bağkur’un GSS’den farkı, kişilerin kendi istekleri ile sigorta güvencesini almasıdır. Bu nedenle herhangi bir şekilde sürpriz borcun çıkması Bağkur’da söz konusu değildir. Bağkur borcu sorgulama için e devlet kapısı üzerinden yardım alınabilir. Kolay bir şekilde online olarak yapacağınız Bağkur borcu sorgulamasonrasında ödenmemiş prim borçlarından kaç gün prim ödemesi yapıldığı ve genel sigortalılık durumu görülebilmektedir. Sorgulamalar için e devlet kapısı üyeliğinin olması yeterli olacaktır.