Gazete Vatan Logo

İddianame tamamlandı!

Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çifte bombalı saldırıyı gerçekleştirip, 5'i çocuk 52 kisinin ölümüne hacimdeki oldukları ÖNE sürülen 18'i tutuklu 2'si Suriye uyruklu Toplam 33 kisi hakkındaki iddianame Tamamlandı. İddianamede eylemi Suriye istihbaratı Ile planladığı tespitine yer verilen Terör örgütü THKP-C Acilciler Grubunun elebaşı Mihraç Ural'ın da Saldırılarda Bizzat yer Aldığı, Ural'ın firari 5 sanıkla Suriye'de bulundugu bilgisine de yer verildi.

Savcılık, eylemi planlayarak Gerçekleştirdiği ÖNE sürülen 19 kisi Hakkında 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet isterken , 2 bin 860'ar Yıl da hapis Cezası istedi. Sanıkların ayrıca Esad ve El Muhaberat örgütü Ile irtibatlı oldukları belirtildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bomba Yüklü araçlarla Yapılan saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen 18'i tutuklu 2'si Suriyeli Toplam 33 kisi hakkındaki iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı, eylemi planlayıp Gerçekleştirdiği ÖNE sürülen 19 kisi Hakkında da 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 860'ar Yıl da hapis Cezası Talep etti.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Reyhanlı saldırılarının ardından hazırlanan iddianameyle ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yazılı açıklama yapıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Basın Sözcüsü Ahmet Karaca imzasıyla yapılan açıklamada, geçen 11 Mayıs’ta 13.25 ve 13.30 sıralarında Reyhanlı kent merkezinde 2 farklı noktada patlama olduğu anımsatıldı. Açıklamada, iddianamenin henüz TMK 10’uncu maddesi ile görevli Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmadığı ama olayla basında değişik haberlerin yapılmaya başlandığı belirtildi.

6 KİŞİ SERBEST, 7 ZANLI ARANIYOR

Açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla iddianamenin genel hatlarının paylaşılmasının doğru olacağının değerlendirildiğine vurgu yapılarak şöyle denildi:

"Patlama sonucu 52 kişinin ölümü 155 kişinin yaralanması ile çok sayıda özel şahıs ve kamu kurumuna ait işyeri ve eşyalarının zarar gördüğü olayla ilgili başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmamız tamamlanmış olup, 6 kişinin üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde haklarında kamu davası açılmaya yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilip 15’i tutuklu 11’i tutuksuz 7’si hakkında yakalama kararı bulunan 33 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. Şüphelilerden 17’sinin eylem planlaması yapan ya da planın herhangi bir aşamasında doğrudan doğruya yer alan kişiler olduğu tespit edilerek patlama sebebiyle işlenen tüm suçlardan sorumlu oldukları kanaatine varılarak ’devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, 52 kişiye öldürme, 130 kişiyi öldürmeye teşebbüs, 2 kişiyi nitelikli yaralama, 23 kişiyi basit yaralama, 10 farklı kamu kurumuna ait eşyaya kasten zarar verme, 134 kişinin malına zarar verme, patlayıcı madde bulundurma, 16 kişi hakkında planlanan eylemde doğrudan haberdar olmadan eylemci gruba eylem öncesi ve sonrasında yardımcı oldukları kaçmalarını kolaylaştırıp sakladıkları, milislik yaptıkları iddiasıyla terör örgütü üyesi olma, yardım etme ve suçluyu kayırma’ suçlarından kamu davası açılmıştır."


2'Sİ ÇOCUK 52 KİŞİ ÖLDÜ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs'ta Belediye ve PTT Binası yakınlarına yerleştirilen bomba bomba Yüklü 2 aracın patlatılması Sonucu, 5'i çocuk 52 kisi öldü, 130 kisi de yaralandı. Saldırıda 10'u Kamu 134'u da Özel kişilere AIT 144 bina da zarar gördü Hasar. Reyhanlı'daki çifte bombalı saldiri ile İlgili Olarak, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi Kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamladı.

MİHRAÇ URAL'A DA MÜEBBET

18'i tutuklu 2'si Suriye uyruklu 33 Sanik Hakkında hazırlanan iddianamede savcı, Bombalama eylemini planlayan ve gerçekleştiren, Aralarında Suriye'de Yaşayan THKP-C Acilciler Örgütü'nün Lideri Mihraç Ural'ın da bulundugu 19 kisi Hakkında; 'devletin birlik ve bütünlügünü bozmak, 5'i çocuk 52 kişiyi tasarlayarak ve Patlayıcı MADDE Ile Öldürmek 'suçundan 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis Cezası Talep etti.

2 BİN 860 YIL HAPİS İSTEMİ

Savcılık,: söz Konusu 19 sanıkların bilinçaltı mesajları, bilinçaltı zamanda da; '28 'i çocuk 130 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, Patlayıcı MADDE bulundurmak, 10'u Kamu 134'ü Özel Toplam 144 binaya zarar Vermek' suçlarından da 2 bin 860'ar Yıl da hapis Cezası Ile cezalandırılmalarını istedi. 14 Sanik Hakkında da 'THKP / C Acilciler Örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak Hakkında suçundan imkb 15'er Yıl hapis Cezası istedi. SANIKLARDAN 2'Sİ Suriyeli


Sanıklar arasinda Bombalama eylemenin planlayıcısı oldukları İddia Edilen Suriye uyruklu Ömer El Hatip Ile Ebu Cüneyd kod Adlı Dip Korali de bulunuyor Muhammed. Bombalama eyleminin Türkiye yapılanmasının elebaşısı oldugu ÖNE sürülen Hasır Eskiocak'ın yardımcısı oldugu belirtilen Ergin Ördek Ile bombalı Araçları patlattığı kaydedilen Doğan Özdemir ve Süleyman Evet de tutuklu sanıklar arasinda yer aliyor.

ESAD İLE BAĞLANTILARI VAR

İddianamede, sanıkların Suriye Devlet baskanı B aser Esad ve El Muhaberat örgütü Ile bağlantılarının olduğunun da six çizildi. Cumhuriyet Savcısı'nca hazırlanan: söz Konusu iddianamenin mahkemece Kabil edilmesi Halinde sanıklar, önümüzdeki günlerde Yeniden hakim karşısına cikacak.

MİHRAÇ URAL BİZZAT KATILDI

İddianamede eylemi Suriye istihbaratı Ile planladığı tespitine yer verilen Terör örgütü THKP-C Acilciler Grubunun elebaşı Mihraç Ural'ın da Saldırılarda Bizzat yer Aldığı, Ural'ın firari 5 sanıkla Suriye'de bulundugu bilgisine de yer verildi.

Haberin Devamı