Gazete Vatan Logo

'Hz. İsa’yı doğduğuna pişman edecek kutlama'

MMP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yılbaşı kutlamalarını böyle eleştirdi

MMP Milliyetçi Muhafazakar Parti Kurucu lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yılbaşı kutlamalarını eleştirdi ve “Bir peygamberin doğumu içki masalarına malzeme edilemez” dedi.

MMP Lideri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı kutlamalarını için Başbakan Erdoğan’ın bir genelge yayınlamasını ümit ettiklerini söyledi.

Yılmaz, “Müslüman bir ülke olarak bizim de imanımız gereği yüksek saygı gösterdiğimiz ve dört büyük nebiden birisi olarak kabul ettiğimiz İsa’nın doğumunu simgeleyen yeni yıla girişin içki masalarında dansöz oynatarak kutlanılmasına demokrasi adını vermek ahlak ve etik dışıdır. Bütün değerler aşınmıştır” dedi.

Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Biz İsa’yı değil yeni bir yıla girişi kutluyoruz diyerek gerek televizyonların gerekse başkaca kurum ve kuruluşlar ile tesislerin bu kutlama şeklini İsa’yı doğduğuna pişman edecek şekle çevirmesi son derece sapkın bir tutumun yansıması gibi durmaktadır.

Bu konu da Müslüman bir ülke olarak İsa ümmetine de örnek teşkil edecek bir uygulama olması çok daha şık olmaz mı? İçki, Kumar oyunları ve masalarda kadın oynatmak yozlaşmadır.

İçkiler içilip masalar da kadın oynatıp şans oyunları ve kumarlarla ilahi mesajı tebliğ etmiş bir nebinin doğumunu temsil eden bir geceyi rezalete ve zulme çeviren uygulamaların önüne geçilmesi ilkeli bir millet olmanın da gereğidir. İllaki kutlama yapılacaksa maneviyatına uygun yapılmalı.

Yoksullara yardım geçen yılın kusur ve eksiklerini affettirecek faaliyetlerle bu tür gecelerin kutlanması elbette hem böyle önemli gecelerin anlam ve değerine değer katacak uygulamalar olabilirdi.”

Haberin Devamı