Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), trafik akışının daha düzenli ve daha hızlı olmasını sağlar. HGS ile yanınızda para olmadan hızlı bir geçiş yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır? HGS kartı için ödeme nasıl yapılır? HGS ile ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde!

HGS Bakiye Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

HGS kartınızın içinde ne kadar bakiye kaldığını öğrenmek için PTT şubelerini ya da PTT’nin internet sitesini kullanabilirsiniz. Bu seçenekler dışında tercih edilmekte olan bir başka yol ise e-Devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulamalardır. E-Devlet sistemi ile herhangi bir işlem yapabilmeniz içinde e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve internet bankacılığı ile giriş işlemi seçeneklerinden bir tanesini seçebilirsiniz. E-Devlet ile bakiyenizi sorgulamak için ‘’Hizmetler’’ bölümünden PTT Genel Müdürlüğü bağlantısına tıklayınız. Buradan karşınıza çıkan seçeneklerden ‘’HGS Hesap Bilgileri’’ sekmesine tıklayarak bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS bakiyeniz bittiyse PTT şubesine gidip yükleme yapabilir ya da PTT şubeleri içinde bulunan ‘’Yüklematik’’ cihazlarını da kullanarak bakiye işlemlerinizi yapabilirsiniz. HGS’yi sürekli olarak kullanmakta olan biriyseniz anlaşmalı bankalardan bir tanesine otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Böylece bakiyenizin bitmesine bağlı olarak oluşan geçiş ihlali cezasından kurtulmuş olursunuz. Çünkü kartınızda yeterli bakiye olmadığında geçiş yaparsanız adınıza geçiş ihlali cezası kesilmektedir. Bu bakiye yükleme seçenekleri dışında HGS merkezlerinin yakınında bulunan market ya da benzin istasyonu gibi yerlerden de yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet sistemi ve telefon operatörleri aracılığıyla yükleme seçeneklerinizde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS geçiş ihlali çeşitli nedenlerden dolayı yapılmış olabilir. HGS geçiş ihlali yapıldığında adınıza ceza kesilir. HGS geçiş ihlali yapıldığında bazen farkına varılamayabilir ve farkına varılamayan bu geçişler sonrasında kesilen cezaların üzerine faiz de eklenir. Geçiş ihlalleri için kesilmiş olan cezaların ödenmesi için bir hafta müddet verilmektedir. Eğer bir hafta içinde ödeme yapılmazsa, kesilen cezanın 11 katı tutarında ödeme yapılması gerekmektedir. Geçiş ihlalini sorgulama için PTT’nin internet sitesinden ‘’Online İşlemler’’ sekmesine tıklayınız. Açılan menüden ‘’Hızlı Geçiş Sistemi’’ bağlantısına tıklayınız. Buradan sorgulamasını yapacağınız aracın plakasını eksiksiz bir biçimde yazınız. ‘’Sorgula’’ butonuna tıkladıktan sonra araca ait geçiş ihlali cezası varsa ekran gözükecektir. Bunun dışında yine e-Devlet sisteminden PTT bölümüne girerek de aynı sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Aracınıza kesilmiş olan HGS geçiş ihlali cezasına itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraz yapabilmek için geçerli bir nedeninizin olması gerekmektedir. Örneğin, geçiş sırasında etiketin okunmaması ya da araç plakasının görünmemesi gibi. İtiraz için gerekli bir nedeniniz olduğunda itiraz dilekçesi yazıp Sulh Ceza Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz.