Gazete Vatan Logo

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) memur alımı başvuruları başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) memur alımı başvurularına start veriliyor. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesinden GTB memur alımı 26 Ocak tarihinde duyurulmuştu. İşte tüm detaylarıyla GTB memur alımı başvuruları...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) memur alımı başvuruları başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) memur alımı başvuruları başladı. Binlerce adayın başvuru yapması beklenen GTB memur alımı için ayrıntılar belli oldu. 26 Ocak tarihinde DPB resmi sitesinden duyurulan GTB memur alımı başvurularına ilişkin tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

GTB MEMUR ALIMI BAŞVURULARI

- 9 satış memuru

- 19 anbar memuru

- 15 veznedar

- 10 koruma ve güvenlik görevlisi

- 5 mühendis (inşaat, makine, elektrik, harita)

- 1 tekniker

- 6 kimyager

- 11 şoför alımı yapılacaktır.

İLANLA İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca aşağıda sınıfı, genel ve özel şartları, atanacak görev yerleri ile sayıları belirtilen kadrolara sözlü sınav sonrası açıktan atama yapılacaktır.

Sözlü sınava girmek isteyenlerin; Bakanlığımızın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 2016 yılı KPSS puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvuru tarihi ve yeri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanına başvurular 1 Şubat - 10 Şubat tarihleri arasında alınacaktır. Sözlü sınavlar ise 24 Nisan - 28 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı