Gazete Vatan Logo

GİB trafik cezası sorgulama ve PTT telefon üzerinden HGS sorgulamaları burada!

GİB online hizmetleri üzerinden trafik cezası sorgulama ve PTT telefon hizmetlerinden HGS sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GİB trafik cezası sorgulama ve PTT telefon üzerinden HGS sorgulamaları burada!

PTT Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılabiliyor. Özellikle de karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin bakiye yönetimi konusunda yaşadıkları sorunlar dijital platform üzerinde sunulan online HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte sona eriyor ve araç sürücülerinin çok daha modern ve çok daha kaliteli bir hizmet alabilmeleri sağlanıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknolojik yenilikler trafikte de etkilerini gösteriyor ki otomobil piyasasının son derece hareketli olduğu Türkiye’de trafikte birbirinden farklı oldukça çeşitli araç modeli ve yoğun araç bulunuyor. Bu durumumun sağladığı pek çok avantajın yanı sıra karayollarındaki araç sayısının artması aynı zamanda da pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Özellikle de karayollarında araç sayısının yüksek olması başta büyük kentler ve ana hatlarda trafiğin fazlasıyla sıkışmasına yol açıyor ki bu durumda araç sürücülerinin oldukça büyük mağduriyetlerine yol açıyor. Türkiye’de araç trafiğinin en yoğun ve en sıkışık olduğu noktalar olan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan ve artık araç yoğunluğunu kaldırmayan ücretli geçiş sistemlerinden kaynaklı araç sürücüleri büyük mağduriyetler yaşıyor. Karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin eski teknolojiyi kullanmaları hem araç yoğunluğunu kaldıramamasına hem de araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, kart okutma çilesiyle uğraşmasına yol açıyor. Bu durum köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden başlayan uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtığından günümüzün modern teknolojisini kullanan Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karayollarındaki bu soruna yönelik olarak çözüm oluşturulması amacı ile geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi, mobil teknolojiyi kullandığından araçların köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde durmasına gerek olmuyor. OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi araç sürücülerinin araçlarını durdurarak kart okutmak ile uğraşmasına gerek kalmadan, mobil olarak geçiş ücreti ödemesiyle seri geçişler yapılabiliyor. Özellikle araç sürücülerinin araçlarının ön camlarında kolay görünen bir noktaya yerleştirilen HGS etiketi ile birlikte köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan HGS sistemi etkileşime geçerek, aracın durdurulmasına gerek kalmadan geçiş ücreti tahsil edilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan online HGS bakiye sorgulama hizmeti sayesinde artık internete erişim sağlanabilen her yerden güncel HGS kart bakiyesi durumunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu nedenle de günümüzde vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından son derece pratik ve kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yapabilme imkanı bulunuyor. Aracın HGS gişelerinden herhangi bir yasadışı geçişinin ve bundan kaynaklı geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanı sunuyor. Günümüzde araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerinde de önemli kolaylıklardan yararlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki online geçiş ihlali sorgulamasının yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından araç sürücülerinin trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmelerine imkan veren İnternet Vergi Dairesi ‘Motorlu Taşıt Sorgulama Ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama yapılabiliyor. Son yıllarda karayollarında genel bir modernize sisteminin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemelerinde daha modern ve daha teknolojik sistemler kullanıyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında trafik cezası sorgulama işlemleri günün her saatinde gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasındaki bu ekranda trafik cezası sorgulamaları ise plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek gerçekleştirilebiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme ekranından gün içerisinde 22:00 ila 02:00 saatleri dışında var olan trafik cezalarına ilişkin olarak trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu trafik cezası sorgulaması sayesinde de trafik cezası beyan işlemlerinin yanı sıra otomatik olarak trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezasının ayrıntılı dökümlerini internet üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı