Gazete Vatan Logo

GİB online vergi borcu sorgulama ve kredi kartı ile ödeme

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

GİB online vergi borcu sorgulama ve kredi kartı ile ödeme

İnternet üzerinde aktif hizmet politikası izleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online hizmet portalı konumunda hizmet veren online şubesi İnternet Vergi Dairesi vergi mükellefleri için internet kolaylığını geniş bir hizmet ağı için getiriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi şubesi üzerinden sadece birkaç dakikada online vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Modern yüzyılda internetin hayatın içerisinde daha fazla yer alacak biçimde yaygın kullanıma ulaşması sonucunda kamu kurumları tarafından internette online hizmetler açılıyor ki bu kamu kurumları ile olan işlemlerinizde size hem kolaylık hem de zaman tasarrufu sağlıyor. İnternetten artık son derece pratik bir şekilde pek çok sorgulama işleminizi birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan herhangi bir vergi sisteminde son ödeme tarihi sonrasındaki ödemeler veya biriken ödemeler ile birlikte faizlerinin bulunup bulunmadığını öğrenebilmenize yardımcı olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online vergi borcu sorgulama hizmeti, son dönemlerde Türkiye’de yaygın olarak kullanılmakta olan başlıca online kamu hizmetleri arasında öne çıkıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet Vergi Dairesi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar, vergi borcu sorgulama gibi birkaç dakika içerisinde tamamlayabileceği bir işlem ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

MTV, ÖTV veya gelir vergisi yada emlak vergisi gibi farklı vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun bulunup, bulunmadığını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet şubesi İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapacağınız tek işlem olan online vergi borcu sorgulama ile öğrenebilme imkanınız bulunuyor. İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı üzerinden yapabildiğiniz vergi borcu sorgulama işlemi ile olan tüm vergi borçlarının ayrıntılarıyla ilgili olarak de güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Online vergi borcu sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor. Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor.