Gazete Vatan Logo

GİB Borç Sorgulama Ve Kredi Kartı İle Vergi Borcu Ödeme İşlemleri

GİB borç sorgulama ile tüm vergi borçlarınız hakkında bilgi alabilirsiniz. GİB borç sorgulama sayfasınagiriş yaparak GİB borç sorgulama ve ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Detaylar yazımızda.

GİB, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak internet üzerinden hizmetlerini sunmaktadır. Böylece vergi borçları başta olmak üzere resmi borçlarınız için internet üzerinden GİB sayesinde bilgi alabilirsiniz. Üstelik sadece bildiğiniz borçlar için değil, herhangi bir hizmet için borcunuzun olup olmadığını öğrenmek için kapsamlı bir şekilde GİB borç sorgulama yapabilirsiniz. Böylece yapacağınız GİB borç sorgulama sonrasında bilmediğiniz herhangi bir borcun olup olmadığını görerek, sorun yaşamadan ya da faiz ödemek zorunda kalmadan borçlarınızı ödeme imkanı bulabilirsiniz. Belirtilen hizmetten yararlanmak için yapmanız gereken site üzerinde açılan GİB borç sorgulama servisinden yararlanmaktır.

GİB BORÇ SORGULAMA

İNTERNET VERGİ DAİRESİ

GİB BORÇ ÖDEME

VERGİ BORCU SORGULAMA

GİB borç sorgulama

GİB resmi internet sitesine girdikten sonra GİB borç sorgulama bağlantısına tıklamanız ile birlikte, sorgulama yapabileceğiniz alana ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada yer lan formu kullanmanız gerekmektedir. Borç bilgilendirme servisi adı ile oluşturulan sayfaya giriş yaptığınızda ekranda yer alan formu doldurmanız ile birlikte borç bilginize ulaşabilirsiniz. Formu doldurmak için T.C. kimlik numaranızı, nüfuz cüzdanı serisi ve numarası, anne kızlık soyadını girmeniz yeterli olacaktır. Bilgileri girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız ile birlikte borçlarınız açılacak olan sayfada yer alacaktır.

Haberin Devamı

Açılan ekran üzerinden GİB borç sorgulama yaparak herhangi bir borcunuzun olup olmadığını kolay bir şekilde görebilirsiniz. Üstelik GİB üzerinden yapacağınız sorgulama sonrasında, olan borçlarınız için ödeme imkanınız da bulunmaktadır. Ödemek istediğiniz borçlarınız için ekranda yer alan ödeme bağlantılarını takip etmeniz yeterli olacaktır. GİB borç sorgulama sonrasında internet üzerinden kredi kartınız ile birlikte ödeme yapabilirsiniz. Böylece bilmediğiniz borçlar hakkında bilgi almanızın yanında, ödeme yapma imkânınız da bulunmaktadır.

Eğer çıkan borçlarınız için herhangi bir bilginiz yoksa ve bir hata olduğunu düşünüyorsanız, çıkan borçlarınız için itiraz da edebilirsiniz. Fakat bu tür durumlarda kurumlar üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. İnternet üzerinden borçlarınız için herhangi bir itiraz yapabileceğinizhizmet bulunmamaktadır. Bu nedenle kurumlara giderek borçla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı