Gazete Vatan Logo

Eylemde bir genç öldürüldü!

8. gününe giren Gezi Parkı protestoları dün can aldı

Eylemde bir genç öldürüldü!

Hatay’da CHP’li bir genç öldürüldü. Merkez Antakya ilçesi Armutlu Mahallesi’nde protesto eylemlerine katılan CHP Gençlik Kolları üyesi Abdullah Can Cömert’in (22) polis tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın basın danışmanı Canan Kaftancıoğlu da olayı doğruladı. Hatay Valiliği’nin açıklamasında ise Cömert’in dün saat 23.25’te kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığı belirtildi. Hastanede yaşamını yitirdiği, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığı kaydedildi.

'KURŞUN İZİ YOK'

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay’ın Antakya İlçesi’nde dün akşam düzenlenen Gezi Parkı eylemi sırasında açılan ateşle öldüğü belirtilen 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in kurşunla değil, başına isabet eden iki darbeyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bir televizyon kanalının yayınına telefonla bağlanan Milletvekili Akgöl, Hatay Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere yetkili birçok kurumun Cömert’in ölümünün ’Nereden geldiği belli olmayan bir kurşun’ olarak açıklandığını hatırlattı. Akgöl, "Az önce otopsi tamamlandı. Yapılan bütün tetkiklerde ölümün önden ve arkadan başa alınan darbeler sonucu olduğu görüldü. Vücutta herhangi bir kurşun izi tespit edilemedi" dedi.


PROTESTOLARDA BAŞINDAN VURULAN GENÇ ÖLDÜ

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Hatay’da bugün de protestolar devam etti. Armutlu Mahallesi’nde düzenlenen protestolar sırasında 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in, nereden ve kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir kurşunun başına isabet etmesiyle yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan Cömert, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Cömert’in ölüm haberi üzerine yakınları hastane önüne akın etti. Büyük üzüntü yaratan Cöment’in ölümü ile ilgili polis araştırma başlattı.



CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, yaptığı açıklamada yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirterek, "Bu arkadaşımız olayların yaşadığı mahallede ikamet ediyor. Dolayısıyla olaylar sırasında hayatını kaybetti" dedi.

Olayla ilgili Hatay Valiliği de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Valilik açıklasında şu ifadelere yer verildi:

"03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez’e bağlı Armutlu Mahallesi’nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi’nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Adli Makamlar tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmıştır."


CÖMERT’İN SON MESAJI: BU YOLDA ÖLECEĞİZ

Hatay’ın merkez Armutlu Mahallesi’ndeki gösteriler sırasında başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in sosyal medyada, cep telefonundan son paylaştığı mesaj yürek burktu. Cep telefonundan, ölmeden 8 saat önce yolladığı mesajda yorgunluğundan söz eden Cömert, şunları yazdı:

"3 günde sadece 5 saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, 3 defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar ne diyor biliyor musunuz? "Boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın" Evet kurtaramasakta bu yolda öleceğiz. (O kadar yorgunum ki, 3 günde 7 tane enerji içeceği 9 tane ağrı kesici ile ayaktayım. Sesim kısık vaziyette ama gene saat 6’da alanlardayım sadece devrim için)"


Kazada can verdi

İstanbul Ataşehir Mustafa Kemal Köprüsü altında ise protesto gösterisi sırasında yolu kapatan göstericilere Mehmet Görkem D.’nin (19) kullandığı 34 ZG 9430 plakalı cip çarptı. Kazada Mehmet Ayvalıtaş (20) aracın altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı