Gazete Vatan Logo

Ermeni Başpiskopos ‘Sansar Kemal’in tuzağına düştü

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan kendisini Başbakanlık Milli Emlak Müfettişi olarak tanıtan ve 6 bin lira dolandıran Kemal Turgut N.’ye açtığı davada ifade verdi

Ermeni Cemaati Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Temmuz 2013’te düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada İstanbul Sirkeci’deki Sansaryan Han’ın Ermeni Patrikliği’ne iadesi için Başbakanla görüşen Ateşyan, başbakandan her türlü kolaylığın sağlanacağı yönünde söz aldı.

Olayın basında yer almasından 3-4 gün sonra patrikhaneyi arayıp kendisini Başbakanlık Milli Emlak Müfettişi olarak tanıtan bir kişi, Ateşyan’dan randevu aldı. Sansaryan Han’ın iadesi için “gerekli” başbakanlık antetli belgeleri Ateşyan’a imzalatan şüpheli, bir de 6 bin TL alarak ortadan kayboldu. Daha sonra başbakanlıkla iletişime geçen Ateşyan, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Hakkında 9 suç kaydı bulunan Kemal Tayfun N. kısa sürede yakalanırken hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Emlak müfettişiyim dedi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ifade veren Ateşyan, Kemal Turgut N.’nin kendisini milli emlak müfettişi olarak tanıttığını belirterek, “Başbakanlıktan geldiğini söyledi ve Başbakanlık antetli kağıdı çıkardı. Formu doldurdu ve imzaladı. Bu size iade ile ilgili formdur. Birkaç gün sonra tapunun orjinalini getireceğim dedi.

Haberin Devamı

Parayı az buldu

Bu habere sevindim bizden hediye istedi. Önce 3 bin lira verdim. Bu az dedi ve sonra 3 bin lira daha verdim. 10 gün kadar bir süre geçtikten sonra haber çıkmayınca araştırdık belgelerin sahte olduğunu anladık. Ben bu belgeyi Bakan Egemen Bağış’a gösterdim ve olayı anlattım. Kendileri de bunu başbakanlığa aktardılar. Şikayetçiyim” dedi.

Aram Ateşyan’ın avukatı ise olayın göründüğü gibi basit olmadığını, gizemli bir olay olduğunu, olay günü patrikhanedeki kamera kayıtlarının silindiğini ve soruşturmanın genişletilmesini talep ettiğini söyledi.