Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti öncesinde konuştu. Erdoğan başkanlık sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Erdoğan yeni İsrail Büyüleçisi'nin Kemal Ökem olduğunu açıkladı.

Erdoğan'dan başkanlık açıklaması

Pakistan hükümeti dün yaptığı açıklamaya göre, ülkede FETÖ'ye ait 23 okulda çalışan 108 öğretmenin, aileleriyle beraber 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmesini istedi. Bugün Pakistan'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret öncesinde hükümetin bu kararını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili de konuştu. Erdoğan' Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı için sıkıntı değil' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Biz Pakistan'ın güvenlik, huzur ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımızla aynı tutuyoruz. Pakistan Türkiye dostluğu iyi gün değil, kara gün dostluğudur. 15 Temmuz sonrası Pakistan'dan bir heyet gelerek yanımızda olduklarını tüm dünyaya duyurdu.

* Biz bir boşluk, mağduriyet oluşmaması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye gibi Pakistan da terör belasına karşı topyekün mücadele yürüyor. Türkiye de bu mücadeleye destek verecek.

* Bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağız.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK

* Partiler arasındaki görüşmelerle ilgili bana düşen hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Şahsen benim açımdan bir sıkıntı söz konusu değildir. Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı için sıkıntı değil

Haberin Devamı

* Cumhurbaşkanı'nın partisiyle bağı kopmamalı

* Fırat Kalkanı Operasyonu zaman kaybetmeden El-Bab'a süreci tamamlanacaktır. Bir direnme var ama uzun süreceğini zannetmiyorum.


ALMAN BAKAN'IN TÜRKİYE TEMASLARI

* Almanya Dışişleri Bakanı'nın dün yaptıkları görüşmelerde terörle mücadeleyi hep ifade ediyorlar. Biz artık ifadelere sıcak bakmıyor uygulama istiyoruz. Kendilerine 4500 dosya verdik, 6 dosyaya bakıldı. Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör yarın bumerang gibi dönecek ve Almanya'yı vuracaktır. Almanya yanlış oynuyor.

* Batı şu anda teröre yataklık yapıyor. Bir taraftan kalkıp PKK'yı terör örgütü ilan edeceksiniz diğer taraftan da onlara dolaylı ya da dolaysız destek vereceksiniz. Bu nasıl dostluk, bu nasıl dürüstlük? Ben diyorum ki gelin dayanışma halinde olalım. Almanya'nın dışında diğer ülkelerde olanlar. Fransa'da, Hollanda'da olanlar Belçika'da olanlar. Belçika bu işin resmen merkezi haline geldi. Şu anda Belçika AB'nin Parlamentosu olması açısından da önemli çok daha hassas olması gerekirken hiç dikkat edilmiyor. Terör gelir sizi de vurur. Bugün bize yarın size..

Haberin Devamı


MURSİ KARARI VE MISIR'LA İLİŞKİLER

* Bunu olumlu gördüm dersem bu çok ciddi bir sözde rüşvet olur. Bu insanlar 3 yıldır içeride. Bunlarınn aileleri mağdur durumda. Bundan sonraki süreçte ne olacak, müebbet diyorlar. Bunları Mısır'ın içişlerine karışmak olarak düşünmeyin. Yüzde 52 ile gelen bir cumhurbaşkanına darbeyi asla demokratik bir yaklaşım olarak göremeyiz. Mursi'ye sadece yeniden yargılanma yolu açılması değil serbest bırakılmasıdır aslolan.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ

* Kemal Ökem Büyükelçi olarak atandı

İDAM CEZASI

İdam milletimizin talebidir. Bizim bunu geri çevirmemiz mümkün değil. Milletin talebi var biz bunu parlamentoya götüreceğiz.Millet bunu onadıktan sonra Avrupa'nın ne dediği bizi ilgilendirmez. İdam dünyanın büyük bir çoğunluğunda vardır. Kimse bize ders vermeye çalışmasın

Haberin Devamı