Gazete Vatan Logo

Emekli maaş bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Emekli maaşım ne kadar?

Emekli maaş bilgisini sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu online hizmetleri kullanabilirsiniz. Böylelikle emekli maaşım ne kadar sorunuza cevap bulabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

Emekli maaş bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Emekli maaşım ne kadar?

Günümüzün modern teknolojileri insanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilmesine olanak verirken, internetin yaygın kullanım oranlarına ulaşmasıyla birlikte kamu kurumları tarafından internette dijital kamu hizmetlerinin sunulmaya başlanması vatandaşın kamu kurumlarıyla olan işlemlerinde internet hızından faydalanabilmesini sağlıyor. Özellikle günümüzde internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerin pek çok portalda son derece zorlu ve zaman alıcı biçimde yapılan işlemlerin sadece dakikalar içerisinde yapılabilmesine olanak sağlıyor olması modernizasyon çalışmalarına ağırlık veren kamu kurumlarının internette dijital hizmetlerle vatandaşa kamu hizmetleri vermesine yol açıyor. İnternet teknolojilerini aktif olarak kullanan kamu kurumları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ise sigorta mükelleflerine ve emeklilere, kurum ile olan işlemlerinde önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama online hizmet uygulama sayfası ise SSK sigortalısının emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konuda bilgi alabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle modern toplum yaşantısı gereğince yaşlılık dönemini garanti altına alabilmek ve daha yüksek refah seviyesine sahip olabilmek amacı ile sigortalı olarak yaşamının büyük bir bölümü iş yaşantısında geçiren sigorta mükellefleri emeklilikleri ile ilgili konularda fazlasıyla meraklı oluyor. Özellikle emekliliklerinin ne zaman olacağı ve emekliliklerinde alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağı gibi konular her zaman SSK sigortalısı için en çok merak edilen emeklilik konularının başında geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde hizmete sunduğu SSK emekli maaşı hesaplama hizmet sayfası ise SSK sigortalısının en güncel sigorta bilgilerine göre emekliliklerine ne kadar SSK emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısı için kariyer planlamalarına dahi şekil veren bu bilgiyi internet kolaylığında öğrenebilmesi oldukça büyük bir önem arz ediyor. SSK sigortalısı evde, ofiste veya daha farklı bir mekanda hatta internete erişim sağlayabildiği her yerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde hizmete açtığı SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasını günün her saatinde kullanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması sayfasında SSK sigortalısı bazı sigorta bilgilerini girerek SSK emekli maaşının ne kadar olacağını bu şekilde günün her saatinde öğrenebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen SSK sigortalısı öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan SSK emekli maaşı sorgulama hizmetleri ise emeklilerin vatandaşların son derece yoğun ve sık bir şekilde kullandığı hizmetler arasında yer alıyor. Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemindeki SSK emekli maaşı sorgulama hizmet ekranından dakikalar içerisinde en güncel emekli maaşı kesintileri, emekli maaşı miktarı ve diğer ayrıntıları öğrenebiliyor.

Haberin Devamı