Gazete Vatan Logo

Efe’nin annesine hakim uyarısı!

Her duruşmada müdürden hesap sordu

6 yaşındaki oğlu Efe okulda üzerine lavabo düşerek ölünce anne Nurdan Boz her duruşmada müdürden hesap sordu. Ancak son duruşmada hakim anneyi uyardı: Metanetli olun.

İstanbul Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz, tuvalet lavabosunun üzerine düşmesiyle boynu kesilerek hayatını kaybetti. Açılan davada yargılanan okul müdürü Mustafa Katırcılar’a her celse anne Nurdan Boz’un tepki göstermesi nedeniyle Kartal 6. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi İbrahim Fikri Tamlan bir konuşma yaptı. Hakim Tamlan, ana sınıfı tuvaletlerinin “As built” raporlarının mahkemeye ulaşmasının ardından elinde oğlu Efe’nin resmiyle oturan anne Nurdan Boz’a dönerek “Metanetli olun, kararımıza güvenin” çağrısında bulundu. Geçtiğimiz duruşmada duruşma salonu penceresinden kaçan, ancak yine de acılı annenin gazabından kurtulamayan okul müdürünün görüntülerini televizyonda izlediğini belirten hakim, “Bu davada 8 sanık yargılanıyor. Mahkemenin vereceği beraat veya mahkumiyet kararı olacaktır. Sanıklara fiili saldırı hukuka aykırıdır. Efe’nin babası Kemal Bey oldukça vakur davranıyor. Ben aynı davranışı bu duruşmaya katılan herkesten bekliyorum. Cezası kesinleşmeden kimse suçtan sorumlu değildir” dedi.

‘Özür bile dilemedi’

Okul müdürü sanık Mustafa Katırcılar’ın katılmadığı duruşmada söz alan anne Nurdan Boz, “Müdür oğlumun öldüğü gün ‘Efe çok yaramaz bir çocuktu’ diye konuştu. Bir özür dilemedi, isyanım buna” dedi. Davada okuldaki inşaatı yapan firmanın 4 çalışanı, okul müdürü ve sınıf öğretmenin de aralarında bulunduğu 8 sanığın 2 yıldan 6 yıla hapsi isteniyor.

Haberin Devamı