Gazete Vatan Logo

Ebru Gündeş’i evlilik sözleşmesi kurtardı

Savcılık, ‘casusluk’ gerekçesiyle Rıza Sarraf’ın kızı Alara dahil 22 yakınının mal varlığına el koyma kararı verirken Ebru Gündeş’i 7 yıl önce yaptığı evlilik sözleşmesi kurtardı

Ebru Gündeş’i evlilik sözleşmesi kurtardı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmek suçlamasıyla tutuklanan ancak daha sonra davada tanık olan İranlı işadamı Rıza Sarraf ve kızı Alara Sarraf dahil 22 yakının mal varlığına el konulması kararı verdi. Ancak Sarraf’ın halen evli olduğu eşi şarkıcı Ebru Gündeş ismi ise bu listede yer almadı. Savcılık Ebru Gündeş’i bu kararın dışında tuttu.

‘Kendisi kazandı’

Ebru Gündeş’in mal varlığına el koyulmamasının nedeninin Rıza Sarraf ile evlilik aşamasında yaptığı evlilik sözleşmesi olduğu ortaya çıktı. Gündeş ve Sarraf’ın evlilik aşamasında kendi mal varlıklarını belirten bir liste yaptıkları ve herkesin kendi kazanımı olan mallarının ayrı olduğuna dair sözleşme imzaladıkları öğrenildi. Ebru Gündeş’in çalışıyor olmasından dolayı kendi gelirinin bulunması ve kendi kazanımlarından elde ettiği mal varlıklarına el koyulmasının ‘adil olmayacağı’ mahkemenin kararında yer aldı. Çiftin tek çocukları olan Alara’nın mal varlığına el koyulmasının nedeni ise Rıza Sarraf’ın bazı mallarını kızının üzerine yapmasından kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

668 sayılı KHK

Savcılık, mal varlığına el konulmasın kararını Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak aldı. Kararda 668 sayılı KHK’nın 3/1-ı bendi gerekçe gösterilerek bu kararın alındığı vurgulandı. Karara göre; el koyma kararı için ilgisine göre BDDK, MASAK, SPK, Hazine gibi kurumlardan rapor alınması da gerekmekte iken, darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile OHAL süresince rapor alma zorunluluğu kaldırıldığı ve Sulh Ceza Hâkimliğince karar verilmesinin yeterli olduğu belirtiliyor.

El koyma yürürlükte

Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı yürürlüğe girdi. İstanbul Başsavcılığı, el koyma kararını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne, tüm bankalara ve ticaret siciline gönderdi.

Pazartesi çapraz sorgu başlıyor

ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan Rıza Sarraf ile Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada pazartesi günü 4’üncü duruşma yapılacak. Cuma günü yapılan son duruşmada ise Rıza Sarraf’ın tanık olarak dinlenmesine devam edildi. Duruşmada Sarraf, ABD tarafından altın ihracatının sınırlama getirilmesinden sonra, gıda ihracatı ile parayı İran’a nasıl aktardığını anlattı.

Haberin Devamı

Jüri uyudu

Duruşma sırasında ilginç olaylar da yaşandı. Duruşma, juri üyesinin trafiğe takılması yüzünden geç başladı. Duruşma sırasında ise Mahkeme Hakimi Richard Berman, bir juri üyesinin uyuduğunu fark etti. Bunun üzerine jüri üyesinin görevine son vererek yedek mahkemeye devam etmesine karar verdi. Duruşma sırasında deliller ile ilgili tartışma da yaşandı. Hakim Berman, duruşma esnasında sadece telefon konuşmalarının Türkçe ve İngilizce dökümlerinin yanında ses kayıtlarının da dinlenmesine karar verdi ve bunu uyguladı. Savunma ise konuşmaların hangi tonda yapıldığının önemli olduğunu bu yüzden bir uzmanını görevlendirilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul etti.

Haberin Devamı

‘Sert geçecek’

Davanın üçüncü gününde Sarraf, savcılık makamının sorularını yanıtladı. Pazartesi ise savunma makamına soru sorma hakkı verilecek. Bu uygulamaya ‘çapraz sorgu’ deniyor. Davayı takip eden uzmanlar çapraz sorgunun çok sert geçeceğini ifade ediyor. Özellikle davanın ilk iki gününde Sarraf, sanık Hakan Atilla’ya rüşvet vermediğini ifade etti. Bu beyan, savunma makamının elini güçlendirdi. Çapraz sorguda bu konunun üzerine gidileceği ifade ediliyor.

Firari FETÖ’cüler davayı izliyor!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) firari üyeleri Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan’ın New York’taki Hakan Atilla davasını mahkeme salonunda takip edip duruşmaları Türkiye aleyhinde propagandaya dönüştürmeleri, dava üzerindeki “FETÖ bağlantısı” iddialarını güçlendirdi. Uslu ile Arslan’ın, yanlarında başka FETÖ mensuplarıyla birlikte Atilla davasını yerinde izlemeleri AA objektiflerine takıldı. FETÖ üyelerinin sosyal medyada Türkiye aleyhinde karalama kampanyasına dönüştürdüğü duruşmaların cuma günkü bölümünün ardından salonun dışında Periscope’tan yayın da yapan Uslu ile Arslan, AA ekibi tarafından görüntülendi. Duruşmaları birkaç gündür takip eden FETÖ firarilerinden Arslan görüntülendiğini fark edince olay yerinden uzaklaşırken Uslu, mahkeme binası önünden yayın yaptı. Ayrıca FETÖ’nün ABD’deki yayın organlarından Zaman Amerika’nın yazarlarından Sıtkı Özcan da Atilla davasını yerinden izleyen örgüt üyelerinden biri olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı