Gazete Vatan Logo

E Okul Öğretmen Girişi Ve Personel işlemleri nasıl yapılır?

E okul sisteminden yararlanabilecek olan kişiler arasında öğretmenler ve personeller de bulunmaktadır. E okul ilgili detaylar haberimizde.

E Okul Öğretmen Girişi Ve Personel işlemleri nasıl yapılır?

E okul sisteminin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte en çok dikkat edilen noktalardan birisi de sistemin sürekli güncel kalmasıdır. Bu amaç doğrultusunda görevlendirilmiş olan personeller haricinde öğretmenler tarafından da sisteme bilgi girişi yapılmakta ve öğrencilerin durumları sisteme aktarılmaktadır. Bu açıdan e okul üzerinden sorgulama yapacak bir öğrenci ya da velilerin her zaman güncel bilgileri öğrenmesi mümkün kılınmıştır. E okul öğretmen girişi MEB personeli işlemler yapılmaya başlanmış ve bu sayede e okul sistemi amacına daha iyi bir şekilde ulaşmayı başarmıştır.

E okul sisteminin ücretsiz olarak kullanıma sunulması ile birlikte tüm veliler tarafından kullanılmaya başlanması yoğunluk oluşturmuş, bu anlamda herhangi bir aksaklığın oluşmasına da izin verilmeyecek bir duruma gelinmiştir. Bu açıdan sisteme yapılacak olan bilgi girişlerinin de düzenli bir şekilde yapılması zorunlu hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

E okul üzerinden yapılacak olan girişlerde öğrenci ve öğretmenler için ayrı giriş ekranları hazırlanmıştır. Bu açıdan bilgi giriş yapmak üzere portal yönetici ekranına ulaşmak isteyen öğretmenlerin e okul öğretmen girişi bölümünü kullanması gerekmektedir. İlgili öğretmen girişi bölüm e okul resmi internet sitesinin ana sayfasında yer almaktadır. Bu açıdan ilgili giriş bölümü kullanılarak kolay bir şekilde eğitim portalına erişim sağlanabilir. MEB öğretmen profili üzerinden erişim sağlandığında yönetici paneli açılacak ve daha gelişmiş fonksiyonlar sistemde görülecektir. Sistemde yer alan yönlendirmeler kullanılarak kolay bir şekilde bilgi girişi yapılabilir. Bu konuda tüm kolaylıklar sağlanmış, gerekli eğitimler de verilmiş durumdadır.

Öğretmenlerde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ve e okul sistemi ile görevlendirilen personelde aynı şekilde sisteme erişim sağlayabilmektedir. Yapılacak olan tüm işlemlerde öncelikli olarak kişilerin üyelik bilgileri üzerinden sisteme giriş yapması gerekir. Bu sayede herhangi bir sorun olmadan portala erişim sağlanarak, gerekli işlemler yapılabilir.

Haberin Devamı