Gazete Vatan Logo

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden bordro alınıyor mu?

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü resmi adresinden artık sorgulama işlemi yapılmıyor. Bunun için E-Devlet portalını kullanabiliyorsunuz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden bordro alınıyor mu?

Vatandaşların devlet idaresi adı altında çalıştıkları kurumlarda her ay düzenli olarak standart bir ücret alırlar. Bu ücrete maaş adı verilir. Vatandaşların bir ay içerisinde göstermiş oldukları emeklerinin karşılıkları olarak talep edilen bu maaş devlet kapsamında her ay düzenli olarak kayıt altına alınır. Çünkü maaş bilgisi kayıt altına alınır ve devlet kapsamında bu maaşlarımızın yer aldığı bölüme bordro adı verilir. Bütün bir yıl boyunca maaş bilgilerinin yer aldığı bu bordroda geçmişten günümüze kadar en eski maaş bilgilerimiz bile kayıt altındadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizlerin maaşlarında bazı zamanlarda kesintiler, eksiklikler olabilir. Bu gibi durumlarda bizler maaşlarımızda gerçekleşen bu eksikliklerin sebebini merak ederiz. Ancak bunun için herhangi bir şey yapamayız. Çünkü yapacak olduğumuz işlem bordro sorgulamadır. Kısa yoldan bu bilgilere ulaşmak isteriz. Bu nedenle bizler daha kısa bir şekilde bordro bilgilerine ulaşmak isteriz. Tam da bu sırada aklımıza gelen internet sistemi sayesinde bizler maaş bilgilerimizi sorgulatabiliriz. İnternet sisteminde maaş bilgileri e-bordro adı altında yer alır. Bu sebeple de bizler oturduğumuz yerden bu işlemi kolayca halledebiliriz. Gelişen ve kendini durmadan yenileyen internet sistemi sayesinde sizler çok kısa bir zaman dilimi içinde e-bordro sistemini kullanarak dilediğiniz şekilde maaş bilgisi sistemine erişiminizi sağlayıp merak ettiğiniz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Son zamanlarda yediden yetmişe kullanılan e-Devlet sistemi ile bizler hayatımızda pek çok işlemimizi bu e-Devlet hizmet portalı üzerinden gerçekleştirebilmekteyiz. E-Bordro sistemine giriş yapabilmek için yine aynı şekilde e-Devlete giriş yapmamız gerekir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ise gerçekleştirmemiz gereken bazı aşamalar vardır. Bunlardan ilki olarak en yakın merkez PTT şubesine gitmektir. Buraya giderek alacak olduğumuz e-Devlet şifresi bizim sisteme girişimizi sağlar. Sonrasında ise T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile resmi sayfaya girişimizi gerçekleştirmiş oluruz. Hemen ardından sağ üst köşede bulunan ‘’E Hizmetler’’ bölümüne tıklayarak burada karşınıza çıkan seçeneklerden e-bordroyu tıklayınız. Sonrasında karşınıza açılacak olan sayfada yer alan çalıştığınız yer, isim, soy isim ve benzeri alanları doldurarak sorgulama işleminizi aşağıda bulunan butona tıklayarak başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı