Gazete Vatan Logo

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü kapandı mı?

E-bordro alma işleminizi artık Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden yapamıyorsunuz. Bu işlem için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekiyor. Konu hakkında detaylı bilgi haberimizde.

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü kapandı mı?

Kendi ilgi, yetenek ve hayallerimize göre pek çoğumuz çeşitli alanlarda birer meslek sahibi olmuşuzdur. Her birimiz daha iyi yaşam standartlarında yaşamak için, maddi açıdan en yüksek maaş almak istediğimiz meslekleri seçmek istesek bile ilgi alanlarımız ve yeteneklerimiz buna izin vermeyebilir. İşte bu ve buna benzer nedenlerle bizler her birimiz çok fazla meslek grupları içerisinde yer almaktayız. Her ay zamanı geldiğinde bu mesleğin getirdiği sorumlulukları yaptığımızda karşılığını maaş olarak alırız. Yaşamımızı bu şekilde tamamlarken geçimimizi de bu aldığımız maaşlarımızı yaşamak için kullanırız. Ancak maaşımızda birtakım eksiklikler olabilir. Eksiklik derken maaşımızdaki kesintilerdir. Yani bazı aylarda ufak tefek alınan maaşlarda kesintiler olabilir. Bunların her birinin elbette ki bir nedeni vardır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ve biz vatandaşlar olarak çoğu zaman bu maaşımızda meydana gelen kesintinin sebebini merak ederiz. Ancak bunu öğrenmek için bazı işlemleri yerine getirmemiz gerekir. Bizlerde sıkı ve tempolu iş hayatımızda bu işlemlere yer vermemiz hiç de kolay değildir. Çünkü bunu öğrenmek amacı ile gittiğimiz kurumlarda bizler en az bir saatimizi kaybederiz. Sonuç olarak da bu kayıp doğrultusunda bizler merakımızla kalırız. İşte bu sırada bizlere yardımcı olan teknolojik gelişmeler sonucunda bizler bu maaş detaylarımızı öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Gelişen ve daima kendini yenileyen teknolojik gelişmeler her birimizin türlü türlü işlemlerini yapmalarında kolaylık sağlar. Bu sayede de vatandaşlar büyük kolaylık yaşar. Hiç yorulmadan, sıkıntıya düşmeden oturdukları yerden internete erişim sağlayarak bu işlemleri yapabiliriz. Maaş bilgilerimizin bulunduğu belgeye bordro adı verilir. Ancak internet sistemi üzerinde bu isim e-bordro adını almaktadır. Bizlerde e-bordro sorgulaması yaparak maaşımızda olan kesintinin sebebini pratik bir şekilde öğrenebiliriz. Akıllı telefonlarla da gerçekleştirilebilen bu işlemi yapabilmek için bazı koşullar vardır. Bunların ilki olarak çalışan bireylerin devlete dayalı bir işte çalışıyor olması gerekir. Çünkü yalnızca devletin kurumlarında çalışan vatandaşların maaş kayıtlarının bulunduğu bir bordro vardır. İnternet sistemi üzerinden e-bordro resmi sitesine girip kişisel kimlik bilgilerinizi, adınızı, soy adınızı, doğum tarihinizi, doğum yılınızı, yaşadığınız şehri, yaptığınız işi ve buna benzer bilgileri sisteme girdikten kısa bir süre sonra büyük bir kolaylıkla sizler maaş bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı