Gazete Vatan Logo

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü kapandı!

E-Bordro almak Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden yapılan işlemlerdendi. Ancak bu system kapatılarak E-Bordro alma E-Devlet’e taşındı. E-Devlet üzerinden E-Bordronuzu nasıl alacağınızı haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü kapandı!

Günümüzde teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi artması ile birlikte birçok işlemimizi internet üzerinden yapmaktayız. İnternet üzerinden yapmış olduğumuz güvenli işlemler kapsamında devletimizde bizlere sunmuş olduğu online işlemler ile bizlere büyük ölçüde yardım sağlamaktadır. Bizlere sunulan bu online işlemler sayesinden kurumlara giderek uzun kuyruklarda bekleme durumumuzda son bulmuştur. Bu işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek zamandan büyük oranda tasarruf sağlamaktayız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizlere sunulmuş olan bu online işlemlerden birisi de E-Bordro işlemidir. Bu yazımızda sizlere E-Bordro işleminizi nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamındaki sizlere verecek olduğumuz adımları uygulayarak, işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bordro, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilen say2000i’de maaş hesaplaması yapılan ve kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme uygulamasına verilen genel addır.

Haberin Devamı

E-bordro uygulaması ile her ayın 15'inden sonra, maaş bilginize ulaşabilir ve bu maaş bilginizin çıktısını sistem üzerinden alabilirsiniz.

E-bordro uygulaması kapsamında bazı sorgulama işlemlerinizi de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu sorgulamalar ise; maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş bordrosu çıktı alma işlemlerinizdir. E-Bordro uygulaması ile birlikte, güncel maaş bilginize ulaşabildiğiniz gibi, aynı zamanda geçmiş dönemlere ait maaş bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

E-Bordro sistemini dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Sistem 7 gün 24 saat sizlerin hizmetindedir.

E-Bordro uygulamasını kullanabilmeniz için tek şart E-Devlet sistemine üye olmanızdır. E-Devlet sistemine üye olmak için ise yapmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. E-Devlet şifrelerinizi yalnızca PTT şubelerinden edinmektesinizdir. Bu durumdan sizden kimlik bilgileriniz istenecektir. Ayrıca E-Devlet şifresini edinmek için 2 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu işlemlerinizden sonra şifrenizi edinebilir ve E-Devlet sistemi üzerindeki tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Bordro işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak ilgili E-Devlet uygulamasına gitmeniz gerekmektedir. Ardından açıklan ekran üzerinden ilk olarak 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işleminizden sonra değişen ekran ile birlikte, TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Son olarak ekran üzerindeki güvenlik kodunu doğru ve eksiksiz girdikten sonra 'Sisteme Giriş Yap' butonuna tıklayınız.

Tüm gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlemlerinizden sonra E-Bordro ile ilgili bilgilerinize ulaşabilir ve işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.