Gazete Vatan Logo

E-Bordro meb maaş bordrosu alma işlemi nereden yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan vatandaşlar E-Bordro alma işlemlerini online olarak yapabilirler. Bu işlem artık eskisi gibi yapılmamaktadır. Nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Bordro meb maaş bordrosu alma işlemi nereden yapılıyor?

Her birimiz kendi ilgi alanlarımıza yönelmiş, yeteneklerimiz ve başarılarımız doğrultusunda birer meslek sahibi olmuşuzdur. Her ay düzenli olarak almış olduğumuz belli miktarda maaşlar vardır. Bu maaşlar doğrultusunda bizler kendi geçimimizi sağlarız. Düzenli olarak aldığımız bu maaş bilgilerinin yer aldığı yazılı bir belge vardır. Bu belge niteliğinde olan yazılı rapor bordrodur. Ancak şöyle bir açıklama yapmak gerekir ki bordro sadece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerde olur. Yani devlete bağlı olarak çalışan bireyler de bordro niteliğinde bir belge bulunur. Bazı zamanlarda bizlerin maaşlarında bazı eksikliler, bazı kesintiler olabilir. Bu kesintilerin nedenini çoğu zaman oldukça çok merak ederiz. Bunların nedenini öğrenmek isteriz. İşte bu maaşımızda olan eksiklikleri ve kesintileri öğrenebilmek için bizler bordromuzu sorgulatmamız gerek.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Hızla geçip giden hayatımızda her gün bir yeniliğe merhaba deriz. Sonsuza ulaşan bu yeniliklerin en başında ise internet teknolojisi gelir. Eski filmlerde bahsedilen olayların kısmen bir bölümü gerçek hayatta karşımıza çıkmaktadır. Görüntülü konuşmak, nerede olduğunun belirlenmesi, elektronik hesaplamaları yıllar önce eski kuşak filmlerinde gerçeküstü olarak bunları görmüştük. Yok, artık bu kadarda olmaz dediğimiz her şeye ise şuanda şahit olmaktayız. Bu ve buna benzer teknolojik gelişmeler ise şuanda gayet normal bir şeymiş gibi algılanmaya başlanmıştır. Bu da demek oluyor ki dünya çapında yeniliklere büyük eğilim var. Her yerde her kesin bildiği teknolojik gelişmeler insanları şaşırtmaya devam ettiriyor. Türkiye’miz de bu yeniliklere her gün bir başka adım atarak dünya çapındaki ilerlemeleri yakından takip etme avantajı buluyor. İşte bizlerde bu gelişen internet teknolojisini her alanda kullanabiliriz. Böylece bordro sorgulama işlemimizi de online biçimde gerçekleştirebiliriz. İnternet sistemi üzerinde bordro belgesine e-bordro adı verilir. Dijital ortamda bizler de e-bordro sorgulaması yapabiliriz.

Haberin Devamı

E-bordroya 2 (iki) farklı biçimde ulaşabilirdiniz. E-bordronuza internet üzerinden şifresiz olarak Maliye Bakanlığının uygulama olan muhasebat internet sitesinden ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda e-Devlet şifreniz ile e-Devlet internet kapısı sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkün olacaktı.

Ancak Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün kapanmasıyla artık e-devlet üzerinden e-devlet şifrenizle bu işlemi yapabilirsiniz.