Gazete Vatan Logo

Depremzedelere gelen parayla arsa almışlar

FETÖ’nün Kimse Yok Mu Derneği’yle ilgili soruşturmada bir şüpheli, “Van’daki depremden sonra Pakistan’ın yaptığı para yardımıyla Van girişinde bir arsa satın alınmış ve bu arsa üzerine 3 katlı bina yapılmış” dedi

Depremzedelere gelen parayla arsa almışlar

Kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’ne yönelik yürütülen FETÖ soruşturmasında, etkin pişmanlık yasası hükümlerinden yararlanan bir şüpheli, bağış adı altında toplanan yardım paralarıyla ilgili yapılan usulsüzlükleri anlattı. Derneğin Elazığ şubesinde 2013 yılında müdür olarak göreve başlayan Ö.Ç., Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlı şubelerin yaptığı bir toplantıda Adana, Kahramanmaraş ve Mersin şube müdürlerinin yaptığı üçlü bir diyaloğu aktardı. Bu kişilerin yaptıkları konuşmada “Sen yüzde kaç kesiyorsun?” dediklerini söyleyen Ö.Ç., bunun anlamını Kahramanmaraş müdürü İ.İ’ye sorduğunda kendisine “Sen daha yenisin, ileride bunları öğreneceksin” dediğini belirtti. Ö.Ç., aynı kişinin devamla “Büyük bölgelerden kayıt dışı alınan himmet ve burs adı altında kayıt dışı çekler olduğunu, tahsilatta büyük bölgelerin çeklerin kayıt dışı olmasından dolayı zorlandığını, büyük bölgeler muhasebecileri aracılığıyla bu çekleri şubelere gönderdiklerini, içlerinden de uygun olanların arkasındaki en son ciro kime aitse o kişinin adına bağış makbuzu düzenlenerek derneğe bağış yapılmış gibi gösterildiğini, daha sonra bu çeklerin tahsilatının da şube ve büyük bölge arasında yapılan anlaşma gereğince yüzde 10’luk bir kesinti yapılarak kalan miktarın da büyük bölgenin belirlediği öğrencilerin hesaplarına yatırılarak iade edildiği” şeklinde anlatımlarda bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Örgüt şirketine kiralandı

Ö.Ç., şunları ifade etti: “Van şube müdürlüğü yaptığım dönemde Van’da meydana gelen depremden sonra Pakistan devleti Kimse Yok Mu Derneği’ne Van’da bulunan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla para yardımı yapmış. Genel merkez de bu para ile Van girişinde bir arsa satın alınmış ve bu arsa üzerine öğrenci yurduna uygun bina, okuma salonuna uygun olarak yapılmış bir bölüm ve derneği deposu olarak kullanılacak bölüm olmak üzere 3 bin 100 metrekare alana 3 katlı bina yapılmış.” Ö.Ç, bu binanın 2013-2014 yılında örgütün şirketlerinden Kültür AŞ’ye 3 bin 300 liraya kiralandığını ancak kirasının ödenmediğini anlattı.

Haberin Devamı

Önce Coco sonra Kakao

Yapılan toplantılarda bürolarında bulunan laptopların üzerindeki kameraları örgütten biri geldiğinde kağıt ve benzeri bir şeyle kapatmalarını söylediklerini aktaran şüpheli Ö.Ç., “2016 yılının ilk 3-4 ayı ‘coco’ isimli programın kullanılması talimatı geldi. Bir müddet bu programı kullandık. Ancak bu programdan verim alınamadığı için ‘kakao’ isimli programa geçildi. ‘Kakao’ programı haziran 2016 sonuna kadar kullanıldı” diye konuştu.