Gazete Vatan Logo

Çok ‘güven’li, az olaylı!

1 Mayıs kutlamaları bu yıl tüm yurtta sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Birkaç küçük protesto dışında Türkiye genelindeki kutlamalar olaysız geçti.

Çok ‘güven’li, az olaylı!

Sendikalarla varılan uzlaşmalar neticesinde Türkiye bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü güvenli ve olaysız bir şekilde kutladı. İşte yurttan çarpıcı 1 Mayıs manzaraları:

Geç başladı, çabuk bitti

İstanbul’da bu yıl ilk kez Bakırköy’de kutlanan 1 Mayıs, önceki yıllara göre sönük geçti. Saat 13.00’de başlayan ve katılımın düşük olduğu görülen kutlamalarda, henüz konuşmaların devam ettiği saatlerde meydanın boşalmaya başlaması dikkat çekti.

4 bin polis görev yaptı

Ankara’da miting alanı olarak tertip edilen ve yoğun güvenlik önlemleri alınan Kolej Kavşağı, bomba ve patlayıcı madde aramasının ardından vatandaşların girişine açıldı. Vatandaşların 7 ayrı güvenlik noktasında detaylı olarak üst araması yapıldıktan sonra alana girişlerine izin verildi. 15 bin kişinin katıldığı etkinliklerde, 4 binin üzerinde polis görev yaptı. .

‘Tanımadığını bildir’

İZMİR’de, 1 Mayıs İşçi Bayramı Gündoğdu Meydanı’nda kutlandı. Güvenlik önlemlerinin önceki yıllara oranla iki katına çıkarıldığı kortej içinde grup tarafından tanınmayan kişilerin, görevlilere bildirilmesi istendi.

Haberin Devamı

Kur’anlı, mehterli...

SAKARYA’da 1 Mayıs kutlamalarında şehitler için Kur’an okundu, mehter takımı gösterisi yaptı. HAK-İŞ tarafından düzenlenen kutlama programı için HAK-İŞ’e bağlı sendikaların üyeleri 32 ilden 370 otobüsle Adapazarı ilçesine geldi. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı kutlamalara, güvelik önlemleri kapsamında 6 ilden takviye polis ekipleri de geldi.

Tüm şehitler anıldı

ÇANAKKALE’de Türk-İş Konfederasyonunca düzenlenen 1 Mayıs etkinliğine sendikaların çeşitli illerden gelen üyeleri, Salı Pazarı mevkisinde bir araya gelerek kutlamanın yapıldığı Kordon Boyu’na yürüdü. Çanakkale’deki kutlamalar şehitlerin anılmasıyla başladı.

Kutlamalar iptal

Adana ve ŞANLIURFA’da alınan istihbaratlar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi. Adana’da polisin terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı aldığı öğrenildi.

Sarma tenceresi bile arandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Bakırköy Adliyesinin bahçesine Mobil Komuta Merkezi kuruldu. Bakırköy Pazar Meydanı’nı ve bölgeyi gören MOBESE kameraları, Mobil Komuta Merkezi’ndeki güvenlik görevlilerince anbean izlendi. Alana giren herkes, yanlarındaki yiyecekler dahil didik didik arandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 207 gözaltı

1 Mayıs nedeniyle İstanbul’da Taksim Meydanı’na çıkan yollarda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren meydana çıkmaya çalışan gruplara polis müdahale etti. Beşiktaş’tan Taksim’e farklı zamanlarda gruplar halinde yürüyüşe geçen HKP’li 3’üncü bir gruba daha polis müdahale geldi. Mecidiyeköy’de ise pankart açan 2 kişi yere yatırıldı. Polisler, eylemcilerin üzerine çıkıp yaklaşık 20 dakika araç bekledi. Dün İstanbul’da 207 kişi gözaltına alındı.

HDP’li gruba biber gazı

İstanbul Bakırköy’deki kutlamalarda HDP’liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. Gerginlik büyüyünce polis müdahalede bulundu. Polis, grubu biber gazıyla dağıtırken, müdahale sırasında HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel de oradaydı.

Haberin Devamı

Çıplak protesto

İzmir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında polis kontrol noktasına giren ve kendilerini anarşist olarak tanımlayan yaklaşık 25 kişilik bir grup, üstlerinin aranmak istenmesini kıyafetlerini çıkararak protesto etti.

Toma çarptı bir vatandaş hayatını kaybetti

İstanbul Tarlabaşı bulvarında yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişi, kavşaktan Taksim istikametine dönüş yapan TOMA’nın altında kaldı. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden vatandaşın 57 yaşındaki Nail Mavuş olduğu öğrenildi.