Gazete Vatan Logo

Canlı bombayı annesine ‘sevgilim’ diye tanıtmış

Çevresinde ’apolitik’ olarak tanınan Özgür Ünsal’ın saldırıdan bir süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir’i annesine sevgilisi olarak tanıttığı öğrenildi

Canlı bombayı annesine ‘sevgilim’ diye tanıtmış

Geçen pazar günü, Ankara’nın merkezi Kızılay’da 2’si terörist toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası araştırmalar devam ediyor. Canlı bomba eyleminde iki kişinin kullanıldığına yoğunlaşan emniyet yetkilileri, PKK’lı Seher Çağla Demir’le birlikte hayatını kaybeden Özgür Ünsal’ı mercek altına aldı ve saldırı sırasında araçta neden bulunduğu sorusunun yanıtı arandı.

Uyuşturucu bağımlısı

İstihbarat ekiplerinin hem Özgür Ünsal ve bağlantıları, hem de ailesine yönelik araştırmalarında, uyuşturucu kullanmaktan poliste kaydı bulunan Ünsal’ın, terör örgütüyle ise bir bağlantısı saptanamadı. Anne ve babasının ayrılmasından sonra, annesiyle birlikte Ankara’da yaşayan Özgür Ünsal’ın, saldırıdan kısa süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir’le tanıştığı öğrenildi. Yine saldırıdan önce Özgür Ünsal’ın, canlı bomba Seher Çağla Demir’i, evine götürüp annesine sevgilisi olarak tanıttığı ortaya çıktı. Bu tanışmadan kısa bir süre sonra da saldırının gerçekleştiği aktarıldı.

Kamufle amaçlı mı?

Haberin Devamı

Olaya yönelik araştırmalardan sonra polis, güçlü bulgular sonrasında, Özgür Ünsal’ın saldırıdan haberdar olmadığı kanaatine vardı. Ancak Seher Çağla Demir’in polisin olası bir şüphesi durumunda ya da kontrollerde, dikkat çekmemek adına kamufle olmak için Özgür Ünsal’ı, yanında bulundurmuş olabileceği belirtildi. Ancak Özgür Ünsal’ın bağlantıları, Seher Çağla Deniz ile ilişkisine yönelik araştırmaların sürdürüldüğü açıklandı. Olayı üstlenen terör örgütü PKK’ya bağlı TAK’ın da açıklamasında Özgür Ünsal’ın adının geçmemesi, saldırıyı Seher Çağla Demir ve ona bağlı birimin gerçekleştirdiğini belirtmesi dikkat çekti.

4 ŞÜPHELİ SERBEST

LPG satıcısı gözaltında

Saldırıyı olayın faili terörist Seher Çağla Demir ile planladığı öne sürülen Vahit K. ile temas kuran bir LPG satıcısı gözaltına alındı. Ankara’daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alınmış, 4’ü dün sabah saatlerinde emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest kalanların, saldırıda kullanılan otomobilin satışıyla ilgili Şanlıurfa’da gözaltına alınanlar olduğu belirtildi. Böylece olayla ilgili şu anda gözaltında olan kişi sayısı 11’e indi.

Haberin Devamı

Canlı bombanın son görüntüsü

Ankara’yı kana bulayan PKK’lı canlı bomba Seher Çağla Demir’in patlamadan kısa süre önceki görüntüsü ortaya çıktı. Bir çayocağında oturan canlı bomba, önündeki defterin sayfalarını değiştirip, çantasını karıştırıyor. Yanındaki ikiliyle konuşan canlı bomba Seher Demir’in bir ara telaşla arkasına döndüğü görülüyor.

Abisi: Allah belasını versin!

Ankara’yı kana bulayan PKK’lı Seher Çağla Demir’in ağabeyi sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamasında kardeşinin ölümüne değil giden canlara yandığını belirten ağabey Demir, “Ben vatanım milletim ve yaşadığım bu bayrak altındaki toprakları kanımın son damlasına kadar akıtmaya hazırım. Başkentimde yaşanan patlama olayında ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Allah’tan diliyorum ki bu örgüt ve yandaşlarına fırsat vermesin. Ülkemi bölmeye çalışan kişilerin Allah bin belasını versin” yazdı.

Haberin Devamı

‘Para mutluluğu satın alır’

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında Seher Çağla Demir ile birlikte yer aldığı iddia edilen Özgür Ünsal’ın Facebook paylaşımlarının, “canlı bomba profiline uymaması” sosyal medyada tartışılıyor. Geçmişte köpek, bebek fotoğrafları paylaşan, dondurmacıda video çeken Ünsal’ın PKK ile ilgisi olmadığı iddia ediliyor. Ailesinin “apolitik” (siyasetle ilgilenmeyen) diye tanımladığı Ünsal’ın mahallesindeki esnaf, onun için “Hapçının teki” diyor. Ünsal, 70 takipçisinin olduğu ve konum olarak Ankara Dikmen’de göründüğü herkese açık hesabında son paylaşımı 15 Ocak’ta yapmış. Bu paylaşımda şöyle yazıyor: “İnsanın parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.”


Asker arkadaşı: Kandırılmaya meyilliydi

Özgür Ünsal’ın asker arkadaşı A.A, hürriyet.com.tr’ye konuştu. Ünsal’ın ölümünden dahi haberi olmayan A.A., şunları söyledi: ‘Askerliğimizi beraber yaptık, benim bir alt devremdi. Anne babası ayrıydı. Bağımlılığı vardı ama çok saf bir çocuktu. Kandırılmaya meyilli bir çocuktu, hâlâ inanamıyorum. PKK ile hiçbir ilgisi olamaz, çok milliyetçiydi, şok yaşıyorum şu an.’ Ünsal’ın Zonguldak’ta oturan akrabası A.K., da şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Trabzonlu, milliyetçi...

“Çok görüşmezdik. 2 yıllık yüksekokul okumuştu. Annesi zonguldaklı, babası Trabzonlu. Babası ameliyat olduğunda ziyarete gelmişti. En son o zaman görmüştüm. Görüştüğümüz biri değildi. Saf, kendi halinde biri gibi gelmişti bana. Apolitik (siyasetle ilgilenmeyen) bir yapısı vardı.”