Gazete Vatan Logo

‘Bütün delillerin tespiti yapıldı’

Tahir Elçi’nin eşini ve baroyu ziyaret eden Adalet Bakanı Bozdağ, olay yerindeki delillerin tespit edildiğini, bir deforme olmuş mermi çekirdeği bulunduğunu açıkladı.

‘Bütün delillerin tespiti yapıldı’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye evinde ve baroda başsağlığı ziyaretinde bulundu. Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile birlikte ziyarette bulunan Bozdağ, 3 defa yapılmak istenen olay yeri inceleme çalışmalarında teröristler tarafından saldırı yapıldığını söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

83 delil tespiti

“Olay yerinde 83 noktada delil tespiti yaptı, işaretlemeler yapıldı. Olay yeri görüntüleri çekildi, krokisi çizildi ve oradaki 83 delilden 43’ünün içerisinde ayrı nüve toplandı. Şu aşamada yapılan soruşturma kapsamında, olay yerindeki bütün delillerin tespiti yapılmıştır. O gün orada bulunan polis, avukatlar, baro personeli ayrıca görgü tanıklarının ifadeleri alınmıştır. Bütün kamera kayıtlarının incelenmesi için tedbirler alınmış. Olay yerinde bulunan basın mensuplarının görüntü kayıtları alınmıştır. Soruşturmanın her aşamasında Diyarbakır Barosu’nun değerli avukatları bulunmaktadır. Soruşturma gayet açık ve net, şeffaf bir şekilde yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmamıştır. Bundan sonraki süreçte de aynı açıklıkta yürütüleceği söz konusu olacak. Savcılar soruşturmayı bir gizlilik kararı almayı düşünmüyorlar.”

Haberin Devamı

‘Engellemek istiyorlar’

“Olay yerini incelemeyi engellemek isteyenler, gerçeğin de ortaya çıkmasından korkanlardır. Biz olayın aslını ortaya çıkarılması için devletin imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde yapılması gereken ne varsa, hepsini kararlı bir şekilde bundan sonra yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ellerindeki bilgi, belgeyi cumhuriyet başsavcılığımıza getirmelerinde fayda var.”

Balistik inceleme

“Şu an bulunan deliller arasında 2 tane kovan var. 1 tane de deforme olmuş mermi çekirdeği var. Bunların balistik incelemeleri devam ediyor. 1 tane de kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen silah var. O silahın içerisinde de mermiler var. Bunların da incelenmeleri devam ediyor. Şu an kesin bir bilgi verme imkanımız yok. Devletin yaptığını söyleyen kim varsa, elindeki bilgiyi, belgeyi, delili saklamasınlar. İhtimallerin hepsi araştırılacak.”

Haberin Devamı



Türkan Elçi ile özel görüşme

Bakan Bozdağ, ziyarette Türkan Elçi ile neler konuşulduğunun sorulması üzerine “Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri, bana emanettir. Onun izni olmadan, basın önünde konuşmam doğru olmaz. Aile mahremiyeti içerisinde konuşulmuş bir konudur. Kendisi açıklamak isterse onun takdiridir” dedi.

İdari soruşturma

Güvenlik zafiyetinin olup olmadığı sorusu üzerine de Bozdağ, İçişleri Bakanlığı tarafından idari soruşturmanın başlatıldığının ifade ederek, “Bununla ilgili İçişleri Bakanlığımız hemen idari bir soruşturma başlattı. İdari soruşturmanın içerisinde elbette tüm bu sorular var, cevabını bulacaktır. Şu anda idari soruşturma devam etmektedir” dedi.