Gazete Vatan Logo

Bu ne yaman çelişki!

Elif Kaya'nın çıplak aramayla ilgili duruşmasında 'gardiyanların' ifadeleri çelişti

Gezi Parkı tutuklusu Elif Kaya’ya çıplak aramaya direndiği için verilen cezayla ilgili duruşmada gardiyanlar ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi. Çelişikili anlatımlar dikkat çekti.

Çıplak arandığını söyleyen ve buna direndiği için 1 ay görüş yasağı cezası alan Gezi tutuklusu Elif Kaya’nın cezaya itirazıyla ilgili duruşma öncek gün görüldü. 6. celsesi görülen duruşmada Kaya’yı arayan gardiyanlar “tanık” sıfatıyla ifade verdi. Kaya’nın avukatları, tanık beyanlarını kabul etmediklerini, çünkü gardiyanların “olayın failleri” olduğunu söyledi.

ARAMA GÖRÜNTÜLERİNE VATAN ULAŞTI



Vardiya sorumlusu Mesude Kalın ifadesinde, aramayı Şerife Kalay ile yaptıklarını anlattı. Kalın, el ile arama yaparken Kaya’nın sütyeninde metal olduğunu fark ettiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Çıkarmasını söyledik. ‘Siz çıkartın, sizin işiniz’ dedi. Kopçasını çıkardık. Kaya askısını çıkartıp ‘alın’ diye fırlattı. X-ray’den geçirmek için sutyeni hırkasına sarmak istedik. Hırkasını istedik. Sutyeni x-ray’den geçirdik ve metal olduğunu gördük. Metali çıkardık.”

ÇIPLAK ARAMAYA SANSÜR!



‘Başka kişiler de geldi’

Kalın, Kaya’nın devamlı bağırdığını, bu nedenle cezaevi 2. Müdürü Tuğba Yıldız’ın odaya bir gardiyan daha gönderdiğini söyledi. Kalın, avukatların sorusuna verdiği yanıtlarda ise ilk ifadesiyle çelişti. Kalın, Kaya’nın önce x-ray cihazından geçirildiğini, cihaz sinyal verdiği için üst aramasında sütyeninde metal olduğunu anladıklarını söyledi. Bağırışmalar nedeniyle başka memurların da olay yerine geldiğini söyleyen Kalın, memurların odaya girmediğini iddia etti.

ÇIPLAK ARAMA‘ KRİTERLERİ!



Mahkum kabul görevlisi Şerife Kalay ise ifadesinde, Kaya’nın bağırması ve kendisini sağa sola çarpması nedeniyle 2. Müdür Yıldız’ın talimatıyla başka kişilerin onu tutmak için içeri girdiklerini de söyledi. Gardiyanların çelişkiler nedeniyle hakimı, Kalın’ı tekrar huzura aldı. Kalın bu kez, “Kalay’ın anlattıkları doğrudur” dedi.

2. Müdür değiştirildi

Bu arada, cezaevinin 2. Müdürü Yıldız’ın Ankara Çocuk Eğitim Evi’ne atandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı