Gazete Vatan Logo

Boris Johnson kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dedesi Ali Kemal kimdir?

Corona virüse yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırılmış, yoğun bakıma alınmıştı. Boris Johnson yoğun bakımdan çıktı. Bu haberin ardından internette Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? Boris Johnson Türk mü? Boris Johnson’ın dedesi Ali Kemal kimdir? soruları gündem oldu. İşte Boris Johnson hakkında merak edilenler…

Boris Johnson kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dedesi Ali Kemal kimdir?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 10 gün sonra virüs semptomlarını devamlı şekilde gösterdiği için hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Boris Johnson yoğun bakımdan çıktı.

Bu gelişmenin ardından Boris Johnson internette gündem oldu. Çoğu kişi Boris Johnson’ı merak etti. Sıklıkla Boris Johnson kimdir, kaç yaşında? Boris Johnson Türk mü? Boris Johnson’ın dedesi Ali Kemal kimdir? araştırılıyor. İşte Boris Johnson’ın biyografisi

BORİS JOHNSON KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? BORİS JOHNSON TÜRK MÜ?

Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğludur. Babasının (Stanley Johnson'ın) Kral II. George'a uzanan kökeninde İngilizlik, Almanlık ve Fransızlık da vardır.Annesi ise Rus-Yahudi paleograf Elias Avery Lowe'un torunudur.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson (d. 19 Haziran 1964; Manhattan, New York), Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci. Londra Belediye Başkanı olan Johnson, daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectatordergisinde editör olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltereMuhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa Maytarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

23 Temmuz 2019'da, Muhafazakar Parti'nin lideri seçilmiştir; 24 Temmuz 2019'da Theresa May'in istifasını takiben Birleşik Krallık başbakanı görevini üstlenmiştir. Kabinesini Brexit yanlısı isimler ile kuran Boris Johnson, 31 Ekim itibarıyla Brexit'i gerçekleştirme sözü vermiştir. 12 Aralık 2019’da gerçekleştirilen seçimlerde 650 sandalyeli Avam Kamarası’nda 365 sandalye kazanarak Margaret Thatcher’dan bu yana en yüksek oranda Muhafazakâr Parti zaferini elde etmiş oldu. 20 Aralık 2019’da yapılan oylamayla Johnson’ın Avrupa Birliği ile gerçekleştirdiği Brexit anlaşması 234’e karşı 358 oyla kabul edildi. Bu sonuçla, 31 Ocak 2020 tarihinde Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nden ayrıldı.

Haberin Devamı

BORİS JOHNSON’IN DEDESİ ALİ KEMAL KİMDİR?

Boris Johnson’ın dedesi Ali Kemal (1867 - 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamıdır. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır.

Damat Ferit Paşa Hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı'nın zaferinden sonra İstanbul'da tutuklanarak İzmit'te Nurettin Paşa'ya bağlı askeri birliklerce linç edildi.

Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca 'Artin Kemal' şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal'e ve Millî Mücadele'ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır.

Haberin Devamı