Gazete Vatan Logo

‘Böceği gönül işi nedeniyle koydum’

Böcek soruşturmasında yeni gelişme...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na dinleme cihazı koydukları iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin tümü serbest bırakıldı. Şüphelilerden Azime D. ajanlık niyetlerinin olmadığını söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na böcek koydukları iddiasıyla “Kişisel verileri kaydetme, ihaleye fesat karıştırma ve özel hayatın gizliliği ihlali” suçlarından gözaltına alınan 12 kişi Emniyet’te ifade verdikten sonra dün savcı karşısına çıkartıldı. 2 kişi Emniyet ifadesinin ardından serbest bırakılırken 10 kişi de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Çarşafla geldiler

Şüpheliler sabah saatlerinde adliyeye getirdi. Bakanlığı böcek koydukları iddia edilen Fadime A. ve Azime D.’nin basına görüntü vermemek için beyaz çarşafa sarılarak gelmesi dikkat çekti. Kadınlar Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli soruşturma savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade verdi. Edinilen bilgiyle göre savcılık sorgusunda kadınlara dinleme cihazlarını nasıl koydukları, neden koydukları, bununla ilgili kimden talimat aldıkları, neden konuşmaları kaydettikleri soruldu. Fadime D, ifadesinde dinleme cihazını koyduğunu kabul ederken bunu kişisel sebepler nedeniyle yaptıklarını söyledi. Azime D. ise böceği gönül ilişkisi nedeniyle koydurduğunu iddia etti.

100’e yakın kayıt

Öte yandan şüphelilerin iki ayrı cihazla 100’e yakın kayıt yaptıkları da öğrenildi. Savcılığın kayıtları neden yaptıkları sorusuna ise ajanlık gibi bir niyetlerinin olmadığı sadece kişisel nedenlerle dinlemeleri kaydettiklerini söyledikleri öğrenildi.

Diğer şüphelilere ise böceklerle ilgili soru sorulmadığı soruşturma sırasında emniyetin yaptığı teknik takibe takılan İller Bankası’ndaki yolsuzluk iddiaları sorulduğu öğrenildi. Şüpheliler yolsuzlukla ilgili tüm suçlamaları reddederken, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İ. de ifadesinde Fadime D.’nin ihaleye girmek istediğini ve kendisine mevzuatı anlattıklarını, bunun dışında herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Savcıya yaklaşık 7 saat ifade veren şüpheliler ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Savcılığın, şüphelilere yüklenen suçların cezalarının azlığını dikkate alarak bu kararı verdiği öğrenildi. Şüpheliler, savcılığın hazırlayacağı iddianame doğrultusunda tutuksuz yargılanacaklar.

Haberin Devamı