Gazete Vatan Logo

Birand’ın ardından ne dediler?

Mehmet Ali Birand’ın ardından siyasiler ve ünlüler şöyle konuştu:

- AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli: Vefat eden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın farklılığını ortaya koyabilmiş, kendisini sevdirebilmiş gerçek anlamda başarılı olduğunu söyledi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Birand’ın herkesin hayatına insani dokunuşu bulunduğunu, gazeteci siyasetçi ilişkisi dışında insani bir duruşu bulunan bir insan olduğunu belirtti.

- AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu: Usta gazeteci ve televizyoncu Birand’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayarak, ”Başta sizler olmak üzere taraflı, tarafsız medya ile ilgili olsun olmasın büyük üzüntü duymuştu” diye konuştu.

- RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun: Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın Türkiye’nin demokratikleşmesine olan katkılarının unutulmayacağını bildirdi. Dursun, Mehmet Ali Birand’ın Türkiye’nin demokratikleşmesine olan katkıları unutulmayacaktır. Medya sektörü olarak hem bir duayeni hem de değerli bir dostumuzu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum” dedi.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: 32. gün programı ile basın tarihimize damga vurmuş, kentsel dönüşüm çalışmalarımızda bizlere destek veren ve ülkemizin yetiştirdigi en önemli gazetecilerinden biri olan M. Ali Birand’ın vefatından dolayı derin üzüntü duymaktayım.

- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Türkiye gerçek bir tarafsız düşünce insanını, Türk medyası duayen bir gazeteciyi kaybetti. Şahsım ve Sabancı topluluğu adına merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.

- TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu: Sayın Birand, hayatını haberciliğe adamış duayen bir gazeteciydi. Onu çok özleyeceğiz. Mekânı cennet olsun!

Haberin Devamı