Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvuru ve sonuç sorgulama uygulaması!

Günümüzde vatandaşlar son derece pratik bir şekilde BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet iletişimi kurabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar internet erişimi söz konusu olan her yerden online BİMER başvuru ve sorgulama ekranını aktif şekilde kullanıyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Başbakanlığın resmi bir iletişim uygulamasıdır.

BİMER şikayet başvuru ve sonuç sorgulama uygulaması!

Türkiye’de internet altyapısının her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaşması ve aynı zamanda da insanların yaşamlarının her alanında internetin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklardan aktif şekilde yararlanmaya başlaması internet hizmetlerinin sürekli olarak daha geniş kapsamlara ulaşmasına neden oluyor. Özellikle de 21.yüzyıl Türkiye’sinde artık internet altyapısının insanlara sunmakta olduğu hızlı ve pratik işlem imkanının kamu hizmet ve kamu uygulamaları alanında da aktif şekilde kullanımının sağlanabilmesi amacı ile de kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet teknolojileri aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede de günümüzde internette BİMER başvuru ve sorgulama gibi çok sayıda dijital hizmet uygulaması ön plana çıkmaya başladı.
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
Özellikle de Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım ile birlikte elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı Türkiye’de milyonlarca vatandaşın devlet iletişimini modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanarak, çok daha kaliteli ve çok daha modern standartlarda gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde yer alan ve Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından resmi olarak geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde devlet işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.
Bu çerçevede de günümüzün hızla gelişen akıllı mobil cihaz teknolojilerinin de sağlamakta olduğu olanaklar çerçevesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan dijital hizmetler aracılığı ile işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde yapabiliyor. Bu çerçevede de kamu alanında hizmete açılmış olan dijital hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar çok daha kı9sa süreler içerisinde kamu işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabilirken BİMER başvuru ve sorgulama ekranı bu alanda en popüler dijital hizmetlerden birisi olarak öne çıkıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan Başbakanlığın online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların 7 gün 24 saat başvuru gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi de yoğun şekilde ilgi görmesine neden oluyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabilmekte olunan BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı üzerinde vatandaşlar, istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilirken aynı zamanda da Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde vatandaşlar her türlü konuya ilişkin bilgi edinme başvurularını da yapabilme şansına sahip olabiliyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde istek, öneri ve şikayet bildirimlerine en geç 30 gün içerisinde, bilgi edinme başvurularına ise en geç 15 gün içerisinde geri dönüş gerçekleştiriliyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların her türlü konuya ilişkin olarak devlet birimleri ile 7 gün 24 saat iletişim kurabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı