Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sistemi üzerinden nasıl başvuru yapılıyor?

BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi artık günlük hayatta en sık kullanılan işlemlerden biri olmuştur. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi ile beraber şikayetinizi ilgili mevkilere ulaştırabilirsiniz. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için internet bağlantınızın olması yeterli olacaktır.

BİMER başvuru sistemi üzerinden nasıl başvuru yapılıyor?

Günlük hayatta birçok şikayetimizi ve dileklerimizi ilgili kurumlara ulaştırırken sıkıntı çekmekteyiz. Günlük hayatta pek çok haksızlık ile karşı karşıya kalabiliriz. Ancak vatandaşların bu ve buna benzer durumlar ile karşı karşıya kaldıkları zaman bir çoğu ne yapacağını nereye şikayetini ulaştıracağını bilememekte ve hatta bunun ile ilgili bir kurum olduğundan bile habersiz gezmektedir. Ancak devlet siz değerli vatandaşların şikayetlerini kulak asacak ve ilgili mevkilere ulaştıracak ve şikayetinizi bir çözüm getirmek için bir sistem kurdu. Bu sistemde uzman kişiler sizlerin şikayetlerini dikkatle dinlemekte ve çözüme ulaştırmak için de ellerinden geleni de yapmaktadırlar.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bir kurum ya da kuruluşa gittiğinizde istemediğiniz bir durumla karşı karşıya kaldınız diyelim ve bu durumu da ilgili bir mevkiye bildirmek istiyorsunuz ancak günümüzde artık hiç bir kurum ya da kuruluş sizleri direkt olarak bu mevkiler ile maalesef görüştürmemektedir. Bu nedenden dolayı sizlerde zaman zaman şikayetinizden vazgeçiyor olabilirsiniz. Fakat artık bu durumlara gerek kalmayacaktır. Her vatandaşın aynı hizmet kalitesini aldığı bu sistemde ayrıcalık söz konusu değildir. Her vatandaş eşit şartlarda eşit haklara sahiptir. Eğer siz bir kurum ya da kuruluştan ya da bir kişiden şikayetçi iseniz bu durumu nereye bildireceğinizi bilmiyor iseniz yapmanız gereken Başbakanlık İletişim Merkezine ulaşmak olacaktır. Önceden bu kuruma gitmenize belki gerek vardı ve belki de sizler böyle bir imkandan bile haberdar değildiniz ancak artık BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. BİMER Başvuru ve Sorgulama işleminde yetkililer sizlere yardımcı olacak ve sizlerin şikayetlerini sizlerin muhatap olmasına gerek kalmadan ilgili makam ve mevkilere iletecektir. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için artık hiç bir kuruma gitmenize gerek yoktur. BİMER Başvuru ve Sorgulama İşlemine özel BİMER resmi web sayfası daha doğrusu sistemi oluşturuldu. Vatandaşlar şikayetlerini ya da dileklerini bu sayfadan yetkili kişilere gideceği doğrultuda bildirmekte ve sonuca ulaşmaktadır. Aynı zamanda BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi ile ilettiğiniz şikayet ve dilekleriniz hakkında gelişmeleri de online bir şekilde takip edebilirsiniz. Ve bu da bu sistemin güvenilirliğini ve işlevini gözler önüne serecektir. BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi için öncelik ile internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonunda ya da bilgisayardan internet erişimi sağlayın. Ardından BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemi yapacağınız resmi BİMER sayfasına ulaşın. Daha sonra da buradan başvuru kısmına tıklayarak şikayetlerinizi iletebilir yan tarafta bulunan Sorgulama sekmesine tıklayarak da şikayetlerinizin takibini yapabilirsiniz. Bu işlem için sizlerden hiç bir ücret talep edilmeyecektir. Bu işlemi online olarak kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı