Gazete Vatan Logo

Bilirkişi şirketinin ehliyeti yok!

Aslı Baş’ın ölümü davasında yeni gelişme

Manken Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili “cinayet” raporu hazırlayan “Ulusal Teknik Büro Limitet Şirketi”nin bilirkişilik ehliyetinin bulunmadığı açıklandı.

İSTANBUL Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, eski Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın(32), turizmci Ahmet Bayer’in villasında ölümüyle ilgili, olayın cinayet olduğunu iddia eden iki rapor hazırlayan Ulusal Krıminal Büro Adli Krıminal İnceleme ve Raporlama Kuruluşu’nun, bilirkişilik ehliyetinin olmadığına karar verdi.

‘11 uzman dediler 2 kişi var!’

Kararda, “Bilirkişi adayı olarak başvuru yapan tüzel kişi Ulusal Teknik Büro Limitet Şirketi Ulusal Krıminal Büro’nun bilirkişilik başvuru dilekçesinde, şirkette belirtilen uzmanlık alanlarındaki işleri yapacak olan kişiler olarak belirttiği S.N. ve Z.K. hakkında belirtilen maddelere ret kararı verilmesi, 11 uzman ile iki vardiya şeklinde çalışıldığının beyan edilmesine rağmen, ret kararı verilen 2 kişi dışında başkaca bir kişinin bildirilmediği ve evraklarının eklenmediği anlaşılmıştır. Bu nedenle gerçek kişi ya da kişilerinde listeye kabul şartlarını taşımaları gerektiği hükmüne açıkca aykırı olduğu, yapılan incelemeler sonucunda değerlendirilmiş olmakla, bilirkişi olarak başvuru yapan tüzel kişi Ulusal Teknik Büro İnceleme ve Raporlama Kuruluşu’nun bilirkişilik başvurusunun reddine karar verilmiştir” denildi.

Bilirkişi şirketi: İddialar asılsız

Ulusal Teknik Büro Limitet Şirketi Ulusal Krıminal Büro Yönetim Kurulu Başkanı U.K., yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürüp, şunları söyledi:

“Bu kişiler, daha önce bize başvurduğunda, istedikleri yönde rapor hazırlamayı reddettiğimiz için böyle bir açıklama yapmış olabilirler. Şu aşamada fazla açıklama yaparak yargıyı yönlendirme niyetinde değiliz. Bu Adalet Komisyonu’nun belirlediği bilirkişi şirketlerinin yer aldığı listede olmak önemli değil. Çünkü bunlar 100-150 liraya rapor hazırlıyorlar. 2011-2012 yıllarında bakanlık bizi uygun gördü, biz de raporları verdik. Biz ulusal ve uluslararası bir kuruluşuz. Şimdilik bu kadar. Bu iddialarla ilgili açıklamayı önümüzdeki zamanlarda gerekli görürsek yaparız, sitemiz de görebilirsiniz.”

“Bunlar aile şirketi uzman değiller”

Ahmet Bayer, Adalet Komisyonu’nun bu kararını villasında basınla paylaştı: “Bizleri suçlayan, oğullarımın tutuklanmasına neden olan, hayali senaryolar ürünü raporu düzenleyen bu kişiler, Elektronik Mühendisi U.K., oğlu inşaat mühendisi S.K., kızları biyolog Z.K. ve işletmeci S.K.N.. Yani Ulusal Krıminal Büro bir aile şirketidir.”

Haberin Devamı