Gazete Vatan Logo

‘Ben de basından takip ediyorum’

İki kuvvet komutanı VATAN’a konuştu

Jandarma Genel Komutanı Yörük, Jandarma’nın İçişleri’ne bağlanması konusunda “Ben de basından takip ediyorum” dedi. Oramiral Bostanoğlu ise “Akdeniz’de normale döndük” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketinden “Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanacağıyla ilgili maddenin son dakikada çıkarıldığı” iddia edildi. Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük’ün de bu konuda bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı.

Suriye nedeniyle

Jandarma Genel Komutanlığı, eğitim ve öğretim ile askeri kanun ve nizamların kendisine verdiği görevler yönünden Genelkurmay Başkanlığı’na, emniyet ve asayiş görevlerinin ifası yönünden İçişleri Bakanlığı’na bağlı bulunuyor. Jandarma’nın, İçişleri’ne bağlanacağı yönünde iddialar son yıllarda dönem dönem gündeme geldi. En son ise Başbakan Erdoğan’ın pazartesi günü açıkladığı demokratikleşme paketinde bu düzenlemenin yer alacağı öne sürüldü. Ancak iddia edildiği gibi düzenleme pakette yer almadı. Bu konuda yapılan yorumlarda, “Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının yolunu açan maddenin son anda çıkarıldığı ve bu kararında başta Suriye olmak üzere bölgedeki sıcak gelişmelerin etkili olduğu” öne sürüldü.

Görüş alındı mı?

Ankara’da konu tartışılmaya ve iddialar dillendirilmeye devam ederken, konunun muhatabı komutandan çarpıcı bir ifade geldi. Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük, VATAN’ın, “Jandarma’nın İçişleri’ne bağlanacağı ifade ediliyor. Bu konuyla ilgili sizden görüş alındı mı?” sorusuna, “Bu konuyu ben de basından takip ediyorum” yanıtını verdi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ORAMİRAL BOSTANOĞLU:

Aksaz’da hazır bekliyoruz

Suriye’ye yönelik operasyonun Rusya ve ABD’nin yaptığı temasların ardından rafa kalkmasından sonra Donanma, Akdeniz’de normale döndü. VATAN’a konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, “Akdeniz’de normale döndük. Orada şimdi bir fırkateynimiz var. Ancak tehdit durumunda Aksaz’da zaten hazır bekliyoruz. Donanmamız her zaman hazır” dedi. Suriye nedeniyle Rus, İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerine ait donanmaların gittiği Akdeniz açıklarında, Türk Donanması’nın önemli savaş gemilerinden Barbaros Fırkateyni de geçtiğimiz günlerde yerini almıştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Rumlar’ın sondaj geriliminin ardından KKTC Gazimağusa açıklarında 1 fırkateyn ve 2 hücumbotunu 24 saat tetikte bekletmişti. Sondaj geriliminden bu yana Donanma bölgede gemilerle varlık gösteriyor.

Haberin Devamı