Gazete Vatan Logo

Başbakanlık’ta ‘süreç toplantısı!’

Toplantı ikibuçuk saat sürdü

Başbakanlık’ta ‘süreç toplantısı!’

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dün Başbakanlık’ta önemli bir toplantı yaptı. “Çözüm süreci” toplantısına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı. Toplantıda, PKK’nın silahlı unsurlarını Türkiye’den çekme konusunda geldiği nokta, geçtiğimiz Pazar günü BDP heyeti ile görüşen Öcalan’ın verdiği mesajlar ile bölgedeki gelişmeler değerlendirildi.

Lice’de açılan PKK mezarlığı ile Siirt’te hazırlanan anıt mezar konularının neden olduğu sıkıntılar da toplantıda görüşüldü. İkibuçuk saat süren toplantıda; PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin bu ülkenin Kürt bölgesindeki sağladığı hakimiyet ile özerklik taleplerinin çözüm sürecine olası etkilerinin de kapsamlı olarak değerlendirildiği belirtildi.


BDP’den Erdoğan’a jest

Başbakan’ın açıklaması ardından Şırnak Havalimanı’na geçen aralık ayında vefat eden ’Şerafettin Elçi’ ismi asıldı. BDP Cizre teşkilatı Şerafettin Elçi ismine jestle karşılık vermek için yaklaşık 20 bin kişi ile Cuma günü Başbakan’ı karşılamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı