Gazete Vatan Logo

Başbakan: Telafi edeceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu

Başbakan: Telafi edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'ne gelişinde salon dışında bekleyenlere parti otobüsünden kısa bir selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu, "Gençler sizin her birinizi alınlarınızdan öpüyorum. Sizler böyle soğuğa fırtınaya her türlü siyasi ya da iklime dayalı boraya dimdik durdukça, ayakta oldukça AK Partidavası ilelebet hak yolda yürüyecektir. Her birinizin gözündeki ışığı kalbindeki iman ruhunu, zihnindeki Türkiye aşkını görüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Davutoğlu, konuşmasını "Allah azminizi daim etsin, sesinizi gür eylesin. Yüreğinizi kavi, adımlarınızı sabit eylesin, Allah'a emanet olun" sözleriyle tamamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Anadolu'da bir medeniyet inşa etmek için yürüyen gençleri, bacıları görüyorum. İstanbul surlarına dayanan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet hanın cesaretini yüzünü sizde görüyorum. Sizlerin çehresinde Çanakkale'de şehit olmak için yürüyen aziz gençlerin şehitlik aşkını görüyorum. Gençler bu istikbal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız?

Haberin Devamı

Medine'ye yürüyenlerin adalet anlayışını dünyaya yaymaya var mısınız? Gençler istiklal aşkını istikbale taşımaya var mısınız? Sizlere en büyük emanetimiz budur. Her birinize teşekkür ediyorum mazi ve medeniyetinize sahip çıktığınız için. Kuruluşundan bugüne AK Parti çatısı altında ülkesine hizmet etmiş bütün gençlerimizi kutluyorum.

Cizre'de Silopi'de yaşananları görüyorsunuz ne yapmaya çalıştıkları ortada. Terör örgütü aylardır orada millete zulüm ediyor. Bölge halkı terör örgütün zulmünden kaçarken bile zulme uğruyor. Şırnak kadın kolları başkanımızın aracına ateş açtılar. Yılmayacağız. Bu ülkeyi terör odaklarından temizleyene kadar gece gündüz mücadele edeceğiz. HDP yöneticileri terör örgütün açtığı bu hendekleri savuruyor.

Terör örgütü horayı halka zindan edecek bu HDP vekili onlara selam duracak. Terör örgütün verdiği zararları telafi edeceğiz. Şimdi yeni bir polemik başlattılar hendekler sebep değil sonuçtur. Neyin sonucu Allah aşkına. Yasakları ve inkârları kaldırmamamızın sonucu mu? Sizin siyaset yapmanıza engel olan var mı? Bu ülkede kimse sahipsiz değildir. Gençlerimizi hiçbir istismar odağının eline teslim etmedik etmeyeceğiz.

Haberin Devamı