Gazete Vatan Logo

Bakanlar devreye girdi!

Ünlü yönetmenin o vasiyeti gerçekleşecek...

BÖBREK yetmezliği teşhisiyle 10 gün önce kaldırıldığı Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde cumartesi akşamı hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan'ın anne ve babasının mezarının bulunduğu Nafi Baba Türbesi'ne defnedilmek istediği öğrenildi.

Yarım asırdır defne kapalı Ancak, Boğaziçi Üniversitesi kampusu içinde yer alan Nafi Baba Türbesi'nin mezarlığı, 1950'li yıllardan beri yeni definlere kapalı olması Bakanlar Kurulu onayına ihtiyaç olduğu kanaatini getirdi. Bu nedenle, bazı bakanlar Erksan'ın Nafi Baba Türbesi mezarlığına defni için Bakanlar Kurulu'ndan gerekli kararın çıkması için harekete geçtiler.

Ünlü yönetmen için 7 Ağustos Salı günü 10.30'da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir tören düzenlenecek. Metin Erksan, Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

'BAKANLAR KURULU ONAYINA GEREK KALMADI'


Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) Başkanı Yılmaz Atadeniz, Metin Erksan’ın vasiyeti üzerine Nafi Baba Tekkesi olarak bilinen Rumelihisarı Şehitlik
Dergahı’ndaki aile mezarlığına defnedileceğini belirtti.

Buraya defin için Bakanlar Kurulu kararı gerekmediğini öğrendiklerini ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nden de gerekli iznin alındığını ifade eden Atadeniz, ”Metin Erksan’ın vasiyeti bu yöndeydi. Yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.



Haberin Devamı