Gazete Vatan Logo

Bakan müjdeyi verdi!

Antalya-Konya arasında yürütülen iki yol projesinin mesafeyi 28 kilometre kısaltacağı bildirildi.

Bakan müjdeyi verdi!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtti.

Elvan, Gembos yolu olarak bilinen Konya-Beyşehir-Derebucak-İbradı Ayrımı-Taşağıl Yolu Projesi'nde önemli bir aşama katedildiğini bildirdi.

Yolun Beyşehir-Derebucak arasında yer alan kısmın 62 kilometresinin 26 kilometresinin sathi kaplamalı bölünmüş yol, 36 kilometresinin ise sathi kaplamalı tek yol olarak tamamlanıp trafiğe açıldığını kaydeden Elvan, "Yolun tamamlanması Antalya-Konya arasında 25 kilometre kısalma sağlanacak. Bu güzergahın Antalya sınırları içinde kalan 93 kilometrelik kesiminde çalışmalara devam ediliyor. Yolda 4 bin 990 metre uzunluğunda Demirkapı Tüneli yapımı devam ediyor. Tünelin 2 bin 200 metresinin kazısı tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Alacabel Tüneli'nin ihalesi yapıldı

Elvan, Antalya'yı Konya'ya bağlayacak yollardan birinin de Manavgat-Akseki-Seydişehir-Konya yolu olduğuna işaret ederek, bu proje içinde en önemli kilometre taşlarından birinin de Alacabel Tüneli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çift tüp tünel olarak inşa edilecek ve uzunluğu 7,3 kilometre olacak Alacabel Tüneli'nin yapım işi ihalesinin 21 Temmuz'da yapıldığını hatırlatan Elvan, ihaleye 22 firmanın katıldığı ve sürecin devam ettiğini, 3 bin 300 metre uzunluğundaki Tınaz Tepe Tüneli'nin proje çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti.

Mevcut yolda kış aylarındaki yoğun kar yağışı, tipi ve sonrasında oluşan buzlanma sebebiyle ulaşımda kesintiler olduğuna dikkati çeken Elvan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Projedeki söz konusu tünellerin yapılmasıyla kış aylarında bile güvenli ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Ayrıca yolun Antalya sınırları içinde kalan 82 kilometrelik kesiminde 4 tünel, bir viyadük, 2 köprü yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra toplamda 215 kilometre uzunluğundaki yolda 28 kilometre kısalma sağlanacak ve yolun uzunluğu 187 kilometreye inecek."