Gazete Vatan Logo

Atı ihaleyle satılacak!

Atı ihaleyle satılacak!

Operasyonun kilit ismi Azeri iş adamı Reza Sarraf’ın el konulan 240 bin TL’lik İngiliz atı “El Ganador” sahibinin yokluğunda ilk gezisine çıktı.

İstanbul merkezli operasyonun kilit isimlerinden biri olan ve Türkiye’nin Ebru Gündeş’in kocası olarak tanıdığı Bakü doğumlu 29 yaşındaki Rıza Sarraf’ın tüm menkul ve gayrimenkullerine el konuluyor. Ünlü iş adamının el konulan mal varlıklarından biri de Türkiye Jokey Kulübü Veliefendi Hipodromu’nda kalan ve burada yarışlara katılan safkan İngiliz atı.

Sarraf’a 182 bin TL kazandırdı

Sarraf, “El Ganador” isimli atını 2010 yılında Türkiye’de at sahibi olan Adil Mert Kaya’dan 240 bin TL karşılığında satın aldı. 3 yıldır Veli Efendi Hipodromu’nda koşan “El Ganador” isimli İngiliz atı bu zamana kadar işadamına 181.950 TL kazandırdı. Mahkeme kararının çıkması halinde at ihale yolu ile satılacak. Sarraf’ın el konulan mal varlıkları arasında ‘Challenger 300’ tipi özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atı ve operasyondan 2 gün önce müzayededen aldığı Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ konulu tablosunun olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı