Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Yapmadan 2. El Araç Almayın!

Araç alacak kişiler için önemli uyarılarda bulunan uzmanlar araç sorgulama yapılmasını önerirken, araç hasar kaydı sorgulama ile araçların kaza durumlarının görülebileceği belirtiliyor. Araç hasar sorgulama detaylarına bakalım.

Araç Sorgulama Yapmadan 2. El Araç Almayın!

İkinci el araç alım ve satım işlemlerinde vatandaşların aldıkları araçlar nedeniyle mağdur duruma düşmesi nedeniyle sorunlar yaşanırken, konuyla ilgili uzmanlardan vatandaşlara uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılarda ikinci el pazarlarında sıklıkla yaşanan sorunlara karşı araç sorgulama hizmetlerinden yararlanılması istenirken, araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinin yapılması gerektiğine değinildi. Vatandaşların araç sorgulama yaparak, araçların ağır hasarlı bir kazaya karışıp karışmadığını öğrenmesi mümkün olurken, araç almadan önce araç hasar kaydı sorgulama yapılarak bu konuda bilgi alarak alım işlemlerine karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Trafiğe çıkan ve kaza yapan araçların kayıtları tutulduğu için hangi tarihlerde kaza yapıldığında araçlardaki hasara kadar kaza koşundaki tüm detayların araç hasar kaydı sorgulama yapılarak öğrenileceğini açıklayan uzmanlar, vatandaşların bu konudaki işlemleri dikkatli bir şekilde yaparak araçları mercek altına alması istendi. Araç sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar için yol haritası da çizilirken, cep telefonları üzerinden araç hasar kaydı sorgulama yapılacak olması, kolay bir şekilde araçların hasra bilgilerine erişilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar, cep telefonları üzerinden yazarak araç hasar kaydı sorgulama yapabilecek. Bunun için aracın plakasının yazılarak 5664’e gönderilmesi yeterli olurken, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetlerinde 4 TL işlem ücreti de alınacak. Araç hasar kaydı sorgulama yapacak olan vatandaşların ödemesi gerektiği 4 TL’lik işlem ücreti, hatlar üzerinden tahsil edilebilecek. Araç hasar sorgulama talebinden sora sistem tarafından ilgili araç hakkındaki tüm kaza bilgileri yine mesaj aracılığı ile gönderilecek ve araç hasar kaydı sorgulama yapan vatandaşlar mesaj üzerinden aracın kaza yapıp yapmadığını, yapılan kazalar hakkında detaylı bilgilere erişim sağlayabilecek ve bu doğrultuda işlemler yapılabilecek.

Haberin Devamı