Gazete Vatan Logo

‘Annem polisin arkasına sığındı önce onu vurdum’

‘Annem polisin arkasına sığındı önce onu vurdum’

İstanbul Adalet Sarayı’nda annesini ve koruyan polisi vuran Dursun Zehir, “Annemi kapıda gördüğümde öldürmeye karar verdim. Polisin arkasına saklanınca önce polisi düşürdüm” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda gün meydana gelen olayda Hanime Aslan, ayrıldığı eşi ve iki oğluna karşı açtığı tehdit davasından çıkarken vurularak öldürüldü, onu korumakla görevli olan polis memuru da şehit düştü. Zanlının öldürülen kadının oğlu olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan Dursun Zehir’i ifadesinde annesini öldürmek için plan yapmadığını anlatırken, “Annem ile babamın arası 2009 yılında bozuldu. Sürekli tartışmaya başladılar. 2011 yılında ayrıldılar. Bu tarihten sonra annemi bir kere gördüm. Daha önce bizimle ilgili tehdit şikayetinde bulunmuş. Babamla birlikte Rize’de ifade verdik. Ağabeyim Savaş, daha önce işlediği bir cinayet sonrası anneanneme sığınmıştı. Hem tehdit şikayeti hem de ağabeyimin olayı yüzünden annemle polislerin yanında görüşebildim. Annem görüşmeye gönülsüz gelmişti zaten. Bana ‘ bir daha yanıma gelme’ dedi. Ben gittikten sonra da arkamdan beni tehdit etti diye yine şikayetçi olmuş” diye konuştu.

‘Silahta dört kurşun vardı, sıktım’

Annesinin açtığı dava için İstanbul’a geldiklerini anlatan Zehir, “Aile içinde anne tarafı ile baba tarafı içinde farklı tarihlerde birbirini vuranlar oldu. Bu nedenle tanımadığım birinden silah edindim. Dava günü de yanıma aldım. Babamın haberi yoktu. Adliyeye gittik. Babam ile küçük kardeşim avukatla birlikte duruşmaya gitti. Benim askerlik ile ilgili problemim olduğu için içeri girmedim. Girdikleri kapının önünde buluşacaktık. Biraz dolanıp geldim. Kapının önünde bekliyordum. Bir ara kapı açılınca annem ile yanında polisle gelirken gördüm. O sıra bana akrabalarımdan biri annemin ayrıldıktan sonra gizlice biriyle evlendiğini söylemişti. Tehdit davası süresince de sürekli sizi süründüreceğim diyerek kin güdüyordu bize. Onu ikna etmeye çalışsak da vazgeçiremedik. Bunlar aklıma gelince bir anlık öldürmeye karar verdim. Kapı açılınca beni karşısında görünce polisin arkasına geçti. Bende önce polise ateş ettim. O düşünce annem açığa çıktı ona da sıktım. Silahta dört kurşun vardı”

Şehit polise son görev



Şehit polis Emrah Taşdemir için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, ağabeyi Muzaffer Taşdemir, babaannesi Necmiye Taşdemir, amcası Ali Taşdemir ve halası Iraz Gür katıldı. Törende bir konuşan Valisi Mutlu, ‘’Şehidimizin mekanı cennet olsun. Evlat acısı, kardeş acısı, acıların en büyüğüdür. Bu acıyı yüce milletimizle ve teşkilatımızla birlikte paylaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı