Gazete Vatan Logo

AK Parti’nin dokunma teklifine ‘evet’!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural da Ak Parti’nin TBMM’ye getirdiği milletvekilliği dokunulmazlığını düzenleyen teklife ‘evet’ oyu vereceklerini açıkladı

AK Parti’nin dokunma teklifine ‘evet’!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’nin dokunulmazlıklarla ilgili TBMM’ye sunduğu teklife destek vereceklerini söyledi. HDP’li milletvekillerinin “teröre destek verdiği” tartışmasıyla başlayan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “tüm dosyaları kapsasın” çağrısı ile genişleyen dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tartışmalar çerçevesinde AKP, iki gün önce kendi teklifini TBMM’ye sunmuştu. Anayasa değişikliğine gerek olmadan dokunulmazlıkların kaldırılabileceği formülünü savunan MHP, sonunda AK Parti’nin hakkında fezleke bulunanların hepsinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için bir kerelik anayasa değişikliğiyle düzenleme yapılması yönündeki teklifine ‘evet’ deme kararı aldı.

Fireye karşı destek!

MHP’li Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “AKP’nin dokunulmazlık teklifine destek vereceğiz” diye konuştu. Vural, özetle şunları söyledi: “Devletin bekasını düşünerek bu konuda kalıcı bir düzenleme yapmakta dahi imtina etmelerine rağmen sadece geçici düzenlemeye de yerlerini de genişletiyoruz. MHP olarak bu konuda kendilerinin bu mütereddit partilerinin parlamento zemininde oluşabilecek firelerini de dikkate alarak bu konuda açık ve kesin desteğimizin de bu dokunulmazlıkların geçici de olsa kaldırılacağının arkasında olacağını ifade etmek istiyorum. Parlamentoda açık bir şekilde bu beyanı kapalı kapılar ardında bu tereddütlerle böyle bir girişimi de akamete uğratmak isteyebilirler. Kendi içlerinde oluşabilecek bir fireyi bu firenin de açıkçası atılacak adımı akamete uğratmamak için MHP, milletvekilleri olarak bu konuda destek verme konusunda tereddüt göstermeyeceklerini iletmek istiyorum. Oynamak istemeyenlere yerim dar diyenlere yerlerini genişlettik.”

Haberin Devamı

Toplam 489 sandalye

Teklifin, AKP, CHP ve MHP’nin 489’u bulan toplam sandalye sayısı ile Genel Kurul’da yapılacak oylamada referanduma gerek olmaksızın kabulü mümkün olacak. Ancak partiler anayasa değişikliklerinde grup kararı alamıyor. AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu dokunulmazlık teklifine göre yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içinde fezlekeler mahkemelere gönderilecek ve sadece bu dosyalarda milletvekillerinin yargılamasına imkân verecek.

Haberin Devamı