Gazete Vatan Logo

Ağar’a siyaset yolu açıldı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a ‘Susurluk Davası’ kapsamında verilen 5 yıl hapis cezasının zaman aşımından düşürülmesine karar verdi. Ağar’a, “Susurluk Davası”nda, “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu’’ iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verilmişti. Kararın ardından siyasi yasaklı hale gelen Ağar, kararı temyiz etti. Temyiz başvurusundan sonra dosya ilk olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Başsavcılık, Ağar’ın cezasının onanmasını istedi.

Ağar’a siyaset yolu açıldı

2013’te tahliye edilmişti

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Nisan 2014’te Ağar’ın cezasını oy birliğiyle onadı. Bu kararın ardından Ağar, 5 yıllık cezasının İnfaz Yasası uyarınca 2 yılını cezaevinde geçirmek için 25 Nisan 2012’de Aydın Yenipazar Cezaevi’ne konulup iki yıllık sürenin son bir yılında ‘denetimli serbestlikten’ yararlanan Ağar, 369 gün sonra 29 Nisan 2013’te cezaevinden tahliye edilmişti.

Seçilme hakkı geri geliyor

17 Aralık sürecinin ardından Yargıtay’da dairelerin iş bölümü yeniden düzenlenmesi kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 9. Ceza Dairesi’nin daha önce Ağar hakkındaki kararıyla ilgili “karar düzeltme” talebinde bulundu. Tebliğnamede, davanın zaman aşımından düşürülmesi talep edildi. Başsavcılığın talebini görüşen 16. Ceza Dairesi, davanın zaman aşımından düşürülmesine karar verdi. Kararda, suç tarihi ile soruşturma ve kovuşturma safhalarında gerçekleşen süreler dikkate alındığında davanın zaman aşımına uğradığı belirtildi. Karar sonrası Ağar sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenebilecek, seçme ve seçilme ile diğer siyasi hakları kullanabilecek.

Haberin Devamı