Gazete Vatan Logo

Adına Mersin’e okul kuruluyor

IŞİD’in infaz ettiği İngiliz yardım görevlisi Alan Henning adına, ‘Unite 4 Humanity’ adlı yardım kuruluşunca Mersin’de Suriyeli çocuklar için bir okul kurulacak

Yardım kuruluşu ‘Unite 4 Humanity’, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, aylarca rehin tuttuktan sonra başını kestikleri İngiliz yardım görevlisi Alan Henning’in adını taşıyan bir okul açılması için kampanya başlattı. Kuruluşun bu hafta internet sitesi üzerinde başlattığı bağış kampanyasıyla toplamayı hedeflediği 60 bin Sterlin, Mersin’de Henning’in adını taşıyan özel bir okul kurulmasında kullanılacak.

Henning ailesinin de desteklediği okulda 250 Suriyeli mülteci çocuğuna ücretsiz eğitim verilmesi planlanıyor.

Kuruluşun internet sitesinde yapılan açıklamada okul projesi için 28 Şubat 2015 tarihine kadar bağış kabul edileceği belirtildi.

Suriyeli mültecilere yardım götüren bir konvoya katılan Henning, Türkiye sınırını geçmesinden kısa süre sonra rehin alınmıştı. Casuslukla suçlanan Henning için çok sayıda Müslüman örgütü, hatta El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi IŞİD yöneticilerine çağrıda bulunarak, İngiliz gönüllünün sivillere yardım etmekten başka bir amacı olmadığını savunmuşlardı.

Haberin Devamı

ABD ve İngiltere, Henning’in yanı sıra ABD’li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım görevlisi David Haines’in de başını kesen İngiliz kökenli ‘Cihatçı John’ lakaplı IŞİD üyesinin yakalanması için operasyon başlatmışlardı.