Gazete Vatan Logo

Abdullah Gül: Uzlaşın!

Abdullah Gül: Uzlaşın!

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’e çağırdığı CHP, MHP ve BDP liderlerinin HSYK’yla ilgili görüşlerini dinledi, ‘anayasa değişikliği konusunda uzlaşın’ dedi. Gül son olarak görüştüğü Başbakan’a ise muhalefetin taleplerini iletti.







Siyasetin gündeminin ilk sırasına oturan HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Geçtiğimiz hafta TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen Gül, dün de sürpriz bir şekilde muhalefeti Köşk’e davet etti. Sabah resmi bir programı bulunmayan Gül, CHP, MHP ve BDP Genel Başkanlarını HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Köşk’e davet etti. Köşk’ten dün iletilen davete liderlerden de olumlu yanıt geldi. İlk görüşmesini saat 15.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapan Gül, saat 15.00’te MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı saat 18.00’de ise BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı’nın muhalefet partilerinin liderleriyle görüşmesinde HSYK teklifi konusunda “Anayasa düzenlemesinde anlaşın” mesajı verdiği belirtildi. Liderlerin ise anayasa değişikliği teklifine kapıyı kapatmadığı, ancak yolsuzluk soruşturmasına engel olunmaması gerektiğine dikkat çektikleri kaydedildi.


En son Başbakan Köşk’e çıktı

Cumhurbaşkanı üç muhalefet lideri ile görüşmesinden sonra dün son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Gül- Erdoğan görüşmesi, Başbakan’ın Bakanlar Kurulu toplantısında olması nedeniyle saat 19.30’da başladı. Gül’ün görüşmede muhalefet liderlerinin kendisine aktardığı görüşleri Başbakan’a ilettiği ve Erdoğan’ın konuya ilişkin düşüncelerini ve önerilerini dinlediği belirtildi. Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta da HSYK teklifiyle ilgili yine sürpriz bir şekilde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme yapmıştı.

Gül, finali Erdoğan’la yaptı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili dünkü görüşme trafiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Çankaya Köşkü’nde kabulüyle noktalandı. Gül’ün CHP, MHP ve BDP liderlerinin ardından görüştüğü Başbakan Erdoğan’a, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden kanun teklifine ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’ın kendisine aktardığı görüşleri ve eleştirileri ilettiği, Başbakan’ın da görüşlerini dinlediği belirtildi. Gül, Erdoğan görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Öte yandan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Köşk’e çıkan Başbakan Erdoğan, bu görüşme yüzünden dün saat 18.30’da yapılması planlanan partisinin MYK toplantısını iptal etti. Başbakan Erdoğan’ın, HSYK kanun teklifiyle ilgili görüşlerini ve izlenecek yol haritasını bugünkü AK Parti grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı