Gazete Vatan Logo

3 bin FETÖ’cü Almanya’da!

Darbe girişimi sonrası Almanya’ya iltica başvuruları geçen yıla göre 3 kat arttı. Bunların 221’i diplomat, 280’i kamu görevlisi

3 bin FETÖ’cü Almanya’da!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk vatandaşlarının Almanya’ya yaptıkları sığınma başvurusu katlanarak devam ediyor. Başvuruların büyük çoğunluğunu üniversite mezunları oluşturdu.

Almanya Federal İstatistik Dairesi ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri Türk göçünü değerlendirdi. Kurumların ortak açıklamalarında Türkiye’deki girişim sonrası Almanya’ya iltica başvuruları geçen yıla oranla 3 katına çıktığı ifade edildi.

Başvuruların daha çok medya, asker, hukuk ve eğitim alanlarında görev yapan kişilerden oluştuğu belirtildi. Üniversite mezunu başvuru sahiplerinin sayısı Bin 100’ün üzerinde olduğu açıklandı.

Kurumların açıklamasına göre ; Temmuz ayında 620 Türk Almanya’dan iltica talep etti. Haziran ayında sığınma talebinde bulunan Türklerin sayısı ise 433 olarak kayda geçtiği iletildi.

MİT üyeleri de var

Geçen yıla oranla Almanya’dan sığınma talep eden Türklerin sayısı, bir önceki yılın 3 katına çıkarak 5 bin 742 oldu. 2017 yılının ilk 8 ayında ise 3 binden fazla Türk vatandaşı Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Darbe girişiminden bu yana Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunanlar arasında en az 221 diplomat ve 280 kamu personeli olduğu da belirtiliyor. Alman Die Welt gazetesi de bir Milli İstihbarat Teşkilatı mensubunun ilticacılar arasında olduğunu yazdı.

Almanya geçen yıl yapılan sığınma başvurularının yüzde 8’ini, bu yılın ilk 6 ayında yapılan başvuruların ise yüzde 23’ünü kabul etti.

Alman vatandaşı 2 Türk’e gözaltı

Almanya’dan tatile gelen Türk asıllı iki Alman vatandaşı gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alman vatandaşı K.A. ve S.A., dün Antalya Havalimanı’nda gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen K.A. ve S.A., sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Türk asıllı oldukları açıklanan K.A. ve S.A.’nın FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu, bu nedenle gözaltına alındığı kaydedildi. K.A. ve S.A.’nın gözaltına alındığı Almanya Dışişleri Bakanlığı’na da bildirildi.