Gazete Vatan Logo

Gündem OHAL, KHK, baraj ve Arakan’dı

Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

Gündem OHAL, KHK, baraj ve Arakan’dı

Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. AK Parti ve MHP, HDP ile bayramlaşmazken, heyetlerin bayram sohbetlerinde ana gündem başlıklarını Arakan’daki durum, OHAL, KHK’lar ve seçim barajı oluşturdu.

AK Parti Genel Merkezi’nde, partileri Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan başkanlığındaki heyet ağırladı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Myanmar’da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliama kimsenin seyirci kalmaması gerekir” dedi.

Ülkenin geleceği için 15 Temmuz’dan sonra ilan edilen OHAL’in bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Gök ayrıca “Bir an önce Meclis’te KHK’ların görüşülmesinin yolunun açılmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi yürürlüğe girmeden KHK’lar ile yapılan değişiklikler geleceğe bakışı zedeler” dedi.

Karacan ise “Arakan’da binlerce Müslüman katledilmekte. Başta BM olmak üzere tüm Avrupa da dahil herkes sağır, dilsiz ve kör” dedi. Karacan, KHK’lara ilişkin çalışmaların devam ettiğini, günü geldikçe bunların Meclis’e geleceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Gerekli adım atılacak’

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, AK Parti’den seçim barajının düşürülmesini talep ederek, “Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’ndaki psikolojik barajın kaldırılmasını talep ediyoruz. Her siyasi parti 2019’da kendi adayını çıkarabilmeli” dedi. Karacan, “2019 yılındaki seçimlere herkesin girebilmesi lazım. AK Parti olarak düşüncemiz budur. Bu yönde de gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

‘Beraber yaptık’
CHP’de partileri Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet kabul etti. Sındır, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile görüşmesinde, “OHAL sürecinden ülkenin bir an evvel çıkmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Gündoğdu, “OHAL devlete diz çöktürmek isteyenlerle mücadelenin adı. Bu temizlik yapıldıktan sonra, bitecek” dedi. Sındır’ın tutuklu milletvekillerinin durumunu gündeme getirmesi üzerine Gündoğdu, “Beraber yaptık. Sizin desteğiniz olmasaydı Meclis’ten geçme şansı yoktu” dedi.
MHP: Tek dil diyoruz
MHP Genel Merkezi’nde partileri Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet kabul etti. AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan başkanlığındaki heyeti ağırlayan Karakaya, “’Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak’ ifadesinde bir eksik görüyoruz. Tek dil” ifadesi üzerine Alparslan, “Resmi dil malum, tek” karşılığını verdi.

Haberin Devamı