Gazete Vatan Logo

Guantanamo’da ‘keyif zamanı’

Bir dönem ağır işkence ve insanlık dışı muamelelerle gündeme gelen Küba’daki Guantanamo Üssü’nde savcılıkla anlaşma yapan mahkumlara oyun konsolu, DVD oynatıcı gibi imkanlar sunuluyor

Guantanamo’da ‘keyif zamanı’

ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrasında terör zanlılarını gönderdiği Küba’daki Guantanamo Üssü, son dönemde tutukluların yaşam standartlarındaki iyileşmeyle gündemde.

Son olarak Miami Herald gazetesi, savcılıkla anlaşma yoluna giden Ahmed el Darbi adlı mahkumun yaşam koşullarını anlatan geniş bir habere yer verdi. 2002’de Yemen açıklarında El Kaide militanlarınca bir Fransız tankerine düzenlenen saldırıda rolü bulunduğu gerekçesiyle aynı yıl yakalanarak Guantanamo’ya gönderilen 42 yaşındaki terör zanlısı, suç ortakları aleyhinde ifade vermesi karşılığında oyun konsolu ve DVD oynatıcı kullanma hakkı kazandı.

Hücresinde çiçek yetiştirmesine izin verilen El Darbi’nin, dilediği tatlılara ve yemek malzemelerine erişim imkanı var. Şu sıralar özel bir yazılım aracılığıyla İngilizcesini geliştiren El Darbi’nin, ay sonunda memleketi Suudi Arabistan’daki bir rehabilitasyon merkezine gönderilecek.

Haberde El Darbi’nin, eski Başkan Barack Obama döneminde yapılan anlaşma uyarınca Guantanamo’dan bırakılacak tutuklular arasında yer aldığı belirtildi. Üsteki tutukevinde halen 45 terör zanlısı bulunuyor.

Haberin Devamı