Gazete Vatan Logo

GSS Ve Bağkur Prim Borcu Sorgulamalarını Online Yapabilirsiniz

GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemlerinin yapılmasının yanında ilgili sigorta hizmetlerinde prim borcu tutarlarına da ulaşabilirsiniz. Tüm detaylar haberimizde.

GSS Ve Bağkur Prim Borcu Sorgulamalarını Online Yapabilirsiniz

Genel Sağlık Sigortası prim ödemeleri yapılarak yararlanılan bir hizmet olduğu için gün takibi de yapılabilmektedir. Kaç gün GSS’li olarak hizmet alındığı ya da hangi tarihlerde GSS’ye dahil olunarak borçlanıldığı yapılacak GSS borç sorgulama ile görülebilmektedir. GSS hizmetinden yararlanılan bir gün için dahi prim ödemesinin yapılması gerektiği için vatandaşların GSS ile ilgili durumlarını yakından takip ederek GSS borç sorgulama gibi hizmetler ile birlikte ödemelerini de yapması gerekmektedir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

SGK SORGULAMA

Devlet tarafından GSS konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar için e devlet kapısı üzerinden hizmetler sunulmuş durumdadır. Bu sayede yapılacak GSS borç sorgulama ile birlikte sadece GSS borçları değil, tüm GSS durumu görüntülenebilmektedir. Bu açıdan kolay bir şekilde bilgi sağlanacak olan GSS için yapılacak işlemler de bu sayede kolaylaşmaktadır.

GSS Borç Sorgulama İşlemleri

GSS borç sorgulama işlemleri için ilk olarak e devlet kapısına girilmesi gerekmektedir. E devlet kapısınagirişyapıldıktan sonra ise SGK menüsü altında bulunan GSS borç sorgulama hizmetlerinetıklanması yeterli olacaktır. Böylecesisteme tarafından kişinin ne kadar borcu olduğu GSS borç sorgulama dahilinde gösterilecektir. GSS borç sorgulama sonrasında prim borcu olduğunu gören vatandaşlar ödeme de yapabilmektedir. Bunun için ise ilk olarak GSS borç sorgulama ile borç dökümünün alınması ve sonrasında ekranda yer alan ödeme adımlarının takip edilmesi gerekmektedir. Bu sayede borçlar da kolay bir şekilde ödenebilecektir.

Haberin Devamı

Bağkur Borç Sorgulama

GSS borç sorgulama işlemlerinde olduğu gibi Bağkur borç sorgulama işlemlerinde de e devlet kapsı kullanılmalıdır. SGK menüsünde yer alan 4B seçenekleri ile birlikte Bağkur borç sorgulama yapılabilmektedir. Bağkur borç sorgulama ile birlikte Bağkur üzerinde kaç gün prim ödemesinin olduğu gibi sigorta detayları da görülebilmektedir. Böylece sigorta takibi de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.