Gazete Vatan Logo

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama yaparak SGK borç ödemenizi halledin!

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini yaparak SGK’ya olan borcunuzu öğrenmiş ve ödeme şansına sahip olacaksınız. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz.

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama yaparak SGK borç ödemenizi halledin!

Sosyal Güvenlik Kurumu herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için Genel Sağlık Sigortası imkanı sağlamaktadır. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olmayan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilir. Aylık gelir düzeyinize göre Genel Sağlık Sigortasına prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için ikamet ettiğiniz şehirdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmelisiniz. Gelir tespiti yaptırdıktan sonra ve istenilen belgeler hazırlandıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Genel sağlık sigortasından yararlanabilmek için ne kadar prim yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için her ay düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırdıkları primler sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını kurum karşılar. Ayrıca bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Emekli olabilmek için yatırmanız gereken prim miktarını tamamlamanız gereklidir. Ayrıca emeklilik yaşınızın gelmiş olması lazımdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar ne kadar prim yatırmaları gerektiğini BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile öğrenebilir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini aynı GSS borç sorgulama işlemi gibi internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet teknolojisi geliştikten sonra vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Devlette bunun farkına vararak bir internet sistemi geliştirdi. E-Devlet adı verdiği bu sistemde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu kurumlardan birisidir. Vatandaşlar SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada birden fazla giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir.

E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızla istediğiniz PTT kurumundan alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SSK borç sorgulama işlemi için 4A hizmetleri altından, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için 4B hizmetleri altından GSS borç sorgulama işlemi için ise diğer hizmetler seçeneği altından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı