Gazete Vatan Logo

Gökdeniz Kartal'da kampanya

Kentsel dönüşüm projesi Gökdeniz Kartal'da 52 ay 0 faiz

Gökdeniz Kartal'da kampanya

Kartal'da eski Astsubaylar Sitesi'nin yerinde hayata geçirilen Gökdeniz Kartal projesi Gülsa- Bay İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Gökdeniz Kartal hakkında tüm detayları Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı ve Bay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okyay Ertaş'tan öğrendik. İşte detaylar...

Bengü Öner: Kentsel dönüşüm projesi Gökdeniz Kartal'ın bölgedeki diğer projelerden farkları nedir?

Metin Okyay Ertaş: Bu bölge Kartal bölgesi. Bölgede kentsel dönüşüm projeleri epey yaygınlaştı ama bizim projemizi diğer projelerden ayıran temel özellik biz konut ve rezidans alanında konut bölgesinde bir kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bizim kentsel dönüşüm yaptığımız bölge Atalar Mahallesi, Esentepe mahallesi kavşak noktası burası tamamen rezidans alanı ama diğer kentsel dönüşüm projeleri tamamen fabrika arazilerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla yapılıyor.

Ancak bizim projemiz sadece rezidans olma özelliğinde. Kartal'ın iyi bir merkez noktasında büyükçe bir alanda 80 bağımsız bölümü kentsel dönüşüme kazandırmak. Bir yıl sürdü sözleşmeler bir yıl sonunda da her şey bitti ve kentsel dönüşümü gerçekleştirdik. Bu tabi aday için referans oldu. Çevremizde bizden sonra gelişen birçok proje oldu ama henüz daha sonuçlanmadı. Sonuçlanan ilk rezidans alanında, konut alanında kentsel dönüşüm projesi Gökdeniz Kartal.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Gökdeniz Kartal nerede yükseliyor? Lokasyondan bahsedebilir miyiz?

Metin Okyay Ertaş: Projemizin olduğu lokasyon Kartal'ın Atalar bölgesi. Bu bölgenin avantajı şu; E5 altındayız, sahile 800 m mesafedeyiz, üç tane ana merkezden ulaşım var. E5'ten geldiğimiz zaman Gülsuyu Köprüsü'nde yeni bir sapak açıldı Esentepe Sapağı diye. Kartal köprü geçtikten sonra direkt ulaşım var. TEM bağlantısı bulunduğu noktada aşağıda sahil yolundan geldiği zaman Çanakkale Caddesi- Atalar mahallesi bağlantısındayız. Metro hattı bağlantısına yürüme mesafesindeyiz, aşağımızda yani sahile doğru olan kısımda hızlı tren olan hattına 100 m mesafedeyiz. Lokasyonu çok güçlü bir proje bu yüzden ana trafik yoğunluğuna uzak olduğu için ses problemi yok.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Proje ortakları kimler?

Metin Okyay Ertaş: Bay Yapı Gülsa. İki büyük firmanın eşit ortaklıkta %50-50 geliştirdiği bir proje.

Bengü Öner: Proje ne zaman teslim edilecek?

Metin Okyay Ertaş: Projemiz 2016'nın ilk çeyreğinde teslim edilecek. Geçen ay sonunda temellerini attık. Yaklaşık iki buçuk ay önce ruhsatını aldık. 16 Ağustos'ta ruhsatını aldık. Bölge kaya zemin olduğu için üç aydır kaya kırma işlemlerimiz devam ediyor ve bundan dolayı temel atma işlemlerimiz uzadı. Üç hafta önceye kadar Kartal Belediye Başkanlığı katılımıyla ve Kartal bölge halkı ile temel atma töreni gerçekleştirdik. Büyük bir referans oldu bu herkes artık şimdi Kartal ilçesi şöyle; insanlar akşamları bir yerlere gittikleri zaman komşusu evini vermiş müteahhide yapılıyor, yenileniyor 100 liralık değer 600 lira oluyor deprem güvenliği var daha modern evler daha konforlu evler. Bunu görenler de örnek alıyor. Yani bölgedeki projemiz revaçlı bir proje.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Satışlar ne durumda projede?

Metin Okyay Ertaş: Piyasada satışlar az zaten bildiğiniz gibi şu anda seçimin yaklaşması, siyasi olaylar bundan dolayı piyasada satışlar az ama yine de rakiplerimize göre satışlarımız iyi yani iki buçuk aydır satıştayız. Şu anda %25'ini aştık. Bizim satış politikamız şöyle; daha az kârla çok daha kazanmak istiyoruz. Çünkü bu bölgede gelişen bir kaç proje daha var fiyatlarımız rakiplerimize göre daha düşük ama kalitemiz daha yüksek konumumuz çok iyi.

Bengü Öner: Gökdeniz Kartal'da fiyatlar nasıl? Bir kampanyanız var mı?

Metin Okyay Ertaş: 3+1 daireler 330 bin liradan başlıyor. 15 bin lira peşin verildiği zaman bizden daire alabiliyor. Geri kalanını vadelendiriyoruz. 52 ay sıfır faiz ile bir kampanyamız var. 52 ay sıfır faizle kendi bünyemizde kampanyamız var zaten satışlarımız bu kampanya sayesinde çok iyi. İnsanlar bankalara girmek istemiyorlar ellerindeki birikimi verip kalanını kendi imkânlarıyla 52 ay sıfır faizle ödüyorlar.

Bengü Öner: Gökdeniz Kartal'da daire seçenekleri neler?

Haberin Devamı

Metin Okyay Ertaş: Projede 17 farklı tip daire var. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 tiplerinde 17 farklı tip daireleri var.

Bengü Öner: Proje alanı ne kadar büyüklükte?

Metin Okyay Ertaş: Proje alanımız 7080 m2 parsel alanı üzerine 204 konut yapıyoruz 2 blok şeklinde.

Bengü Öner: 52 Ay sıfır faizsiz kampanyanız dışında bankalarla anlaşmalı bir kampanyanız var mı?

Metin Okyay Ertaş: Bankalarla anlaşmamız var, %5 peşinatla olan kampanyamız var, %25 peşinatla olan kampanyamız var bunlarla beraber toplam dört farklı tip kampanyamız var. Ama şu anda ana kampanyamız 52 ay sıfır faizsiz olan kampanya.

Bengü Öner: Proje bitiminde yatırımcının kazancı ne olacak?

Metin Okyay Ertaş: İnşaat halindeki projeler zaten ucuz satılıyor yatırımcısına kazandırmak için. Kartal bölgesinin gelişmesinden kaynaklanacak artı prim de yapacak proje. Çünkü Kartal bölgesi yatırımcı bölge ve Kartal bölgesi yenileniyor bunun sonucunda biz %30 %40 gibi bir prim hedefliyoruz.

Bengü Öner: Bu fiyatlar ve kampanya ne zamana kadar geçerli olacak?

Metin Okyay Ertaş: Bu fiyatlar 20 Aralık'a kadar geçerli. 20 Aralık'tan sonra yeni listeye geçeceğiz.

Bengü Öner: Dairelerin ne kadarı satılacak? Ne kadarı hak sahibine verilecek?

Metin Okyay Ertaş: %50-50. %50'si hak sahiplerine, %50'si bizim satışa çıkaracağımız daireler. Hak sahiplerinin dairesi satılmayacak bizim dairelerimiz satılıyor. Proje bittikten sonra hak sahiplerinin hepsi kendisi oturacak.

Bengü Öner: Projenin sosyal donatılarından ve peyzajından biraz bahseder misiniz?

Metin Okyay Ertaş: Bizim projemizin temel özelliği rezidans projesidir. Buradaki birçok proje ticari ve konut projesi. Şu anda bu hatayı herkes gördü ama henüz dönenler yok biz önceden tespit ettik.

İnsanlar konut alanı olduğu yerde ticari olmasını istemiyor ticari alan ve konut alanı bir arada olduğu zaman ticari alanda ciddiyet kayboluyor. Mesela çocuk bezleri kapının önünde falan böyle bir yaşam konsepti olmaz biz tamamen projemizi konut olarak tasarladık ve ticari olarak almak isteyenlere hiçbir daire satışı yapmadık. Bizim projemiz tamamen konut ve dizayn, buna göre yaptık. Proje içinde açık yüzme havuzu, fitness salonu, tenis, basketbol sahası, çocuk oyun alanları olarak kapalı bir aile ortamı gibi site dizayn ettik. Çünkü insanlar bir daire almıyor, yaşam alanı satın alıyor. Biz bu yaşam alanını dizayn ettik. İnsanlar kış, yaz, ilkbahar, sonbahar her türlü mevsimde kendilerini rahat ettirebileceği alanlar var. Spor yapabileceği alanlar var. Yaşam konsepti satıyoruz biz diğer projelerden farkımız bu ve ikinci temel özelliği de denize çok yakın mesafede ve Adalar manzarası var. 7'nci kattan sonra Marmara denizi ve Adalar görünmektedir.

Projemizi tasarlarken, bütün daireleri deniz manzaralı yaptık. İki blok da birbirlerini kesmiyor. İnsanlar artık Boğaz'da oturur gibi burada yaşayabilecekler.

Bengü Öner: Bloklar kaç kat olacak?

Metin Okyay Ertaş: 26 kat olacak.

Bengü Öner: Bunun dışında önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiniz farklı bir proje var mı?

Metin Okyay Ertaş: iki tane Kartal bölgesinde görüştüğümüz yer var. Bay Yapı- Gülsa ortaklığında iki tane daha proje var ama tabi bu bölgede arsa yok. İnsanlar arsayı pek tercih etmiyorlar. TOKİ arazisinde %18 KDV var. İnsanlar kentsel dönüşümü tercih ediyor çünkü kentsel dönüşümde proje KDV'si %1. Ama dönüşüm çok kolay değil malzeme insan olduğu için insanları ikna etmek, bir araya getirmek çok zor. Sahil bölgesinde iki tane yerimiz var yine 200 konut civarında bunun gibi iki tane daha proje geliştireceğiz. Biz genelde Anadolu yakasındayız.

Bengü Öner: Avrupa yakasında projeniz var mı?

Metin Okyay Ertaş: Avrupa yakası çok güzel ve değerli bir bölge ama biz o bölgenin dışındayız. Proje gelirse tabi ki ilgileniriz ama şu anda bir insanın yapabileceği iş sınırlı.

En büyük konut talebi Avrupa yakasında. Rahat satılıyor ama şehir merkezine gelebilmek önemli. Talep şehir merkezinde. Şu anda Avrupa yakasına pek çözülmüş şehir merkezi projesi yok. İmar planları pek müsait değil buna bir çözüm getirirlerse müteahhitler girer. Çünkü Bayrampaşa, Zeytinburnu, Fatih, Okmeydanı şehir merkezi. Projelerin bu bölgelerde olması lazım ciddi bir yasa lazım.

Bengü Öner: Kentsel dönüşümde yaşadığınız en büyük sıkıntı nedir?

Metin Okyay Ertaş: Kentsel dönüşümde yaşadığımız sorun tevhit oldu. Tevhit yapılmadan ruhsatla hiçbir ilerleme sağlayamıyorsunuz ve bu aşamada tevhit işleminin süresi, ruhsat işleminin süresi ortalama en az 4 ay- 8 ay sürüyor. Müteahhit bu aşamada insanları tahliye ediyor. Müteahhidin bu aşamada endişeleri oluyor. Buradaki kentsel dönüşümde en büyük sorun tevhit aşamasıdır. Binalar yıkılmadan sadece çürük raporu alındıktan sonra tevhit izni verilmeli. Bunun haricinde kentsel dönüşüm epey kolaylıklar sağlıyor. Üçte iki yasası epey kolaylık sağlıyor. Üçte iki yasasından dolayı bunlar oluyor yoksa mümkün değil... Yine de kentsel dönüşümün en başarılı ilerlediği bölge Kartal'dır.